Ми у Facebook
23.04.2017, 18:30

Рівненська «Регіна» зберегла прописку в Суперлізі ще на один сезон

У Запоріжжі рівненська «Регіна-МЕГУ-ОШВСМ» відіграла останні поєдинки турніру за 5-8-е місця. В результаті, волейболістки з Рівного завершили цей бліц-турнір на шостому місці та зберегли за собою місце в українській лізі принаймні ще на один рік.
Як розповіли у Рівненській обласній федерації волейболу (РОФВ), стартував другий ігровий день матчем чернігівського «Педуніверситету» і «Сєвєродончанки». І хоч кожен спортсмен хоче сам вирішувати свої завдання, але хто ж відмовиться від подарунка долі. Рівненській команді для збереження прописки в жіночій Суперлізі потрібна була або перемога чернігівчанок, або хоча б п’ять партій в цьому матчі. Саме останній варіант і спрацював. Для «Педуніверситету» ця гра була чи не останнім шансом зачепитися за Суперлігу. І студентки чинили відчайдушний спротив. Все вирішилося на тай-брейку. «Сєвєродончанка» такі видряпала потрібну собі перемогу, але втратила очко, а з ними і шанси на шосте місце.

«Регіна» і «Орбіта» вийшли на майданчик в другому матчі, знаючи результати конкуренток. Дивитися на гру рівнянок на старті зустрічі було одне задоволення. Команда одразу захопила ініціативу і змусила тренера «Орбіти» І. Комісарову взяти ранній тайм-аут. Рахунок вирівнявся але тайм-аут у відповідь від І. Тартаковського повернув ігрову перевагу «Регіни». Все складалося добре до рахунку 16:13. А потім… Важко пояснити, що відбулося з командою. Рівненські волейболістки просто «стали». Контроль над грою був втрачений повністю і як результат – програш партії 17:25! Неймовірно і прикро… В подальшому рівнянки намагалася чинити опір господаркам майданчика, але клас запоріжанок наразі вищий. Тож 21:25 та 16:25 в наступних партіях і 0:3 у підсумку.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

«Регіна» стартувала у Суперлізі з двох домашніх поразок

«Регіна» розпочне новий сезон у Суперлізі поєдинками проти призерів

А в останньому матчі сезону рівненські волейболістки впевнено перемогли чернігівський «Педуніверситет» 3:0.

Команди з діаметрально протилежним настроєм підійшли до заключного ігрового дня. Рівнянки виконали свою задачу і зберегли прописку в жіночій Суперлізі уникнувши вильоту та перехідних ігор. А от чернігівська команда навіть у разі успіху залишала когорту найсильніших і наступного сезону виступатиме у вищій лізі. Шкода самобутню команду з Чернігова, але такі суворі закони спорту.

Сама ж гра пройшла за явної переваги «Регіни». Рівнянкам швидко вдалося створити комфортний відрив у 5 очок і без проблем довести партію до перемоги 25:19. До середини другого сету точилася приблизно рівна боротьба з невеликою перевагою рівнянок. Але після позначки «16» рівненські дівчата потрохи почали нарощувати перевагу і на рахунку 22:16 стало зрозуміло, що і ця партія залишиться за «Регіною». Так і сталося 25:19 і вже 2:0. Самим впертим виявився третій сет. Зовні здавалося, що рівненська команда контролює перебіг гри. 8:6, 15:11, 20:16 але без нервів закінчити партію не вдалося. Чернігівські волейболістки, які на останок намагалися «грюкнути дверима» скорочують відставання до мінімуму 21:22. Але спочатку вони помиляються на подачі, а потім працює блок «Регіни» і вже 24:21. Втримати цей гандикап, хай і не без проблем, рівнянки змогли. Тож 25:23 в партії та 3:0 в матчі.

В останньому матчі другого етапу турніру за 5-8-е місця «Орбіта» з рахунком 3:1 перемогла «Сєвєродончанку».

Тож «Орбіта» - п’ята, «Регіна» - шоста, на «Сєвєродончанку» чекає перехідна серія з «Харків’янкою», а «Педуніверситет» залишає Суперлігу.







На правах реклами