Ми у Facebook
04.05.2017, 17:30

Батьки Іллюші Омельчука подякували небайдужим за допомогу

Минуло три тижні з того часу, як перестало битися серце маленького рівнянина Іллюші Омельчука.
Батьки розмістили подяку у спільноті "Бій за життя Іллюши Омельчука":

"Дорогі наші помічники!
Три тижні тому мій любий синочок пішов від нас.
Всі ці дні ми з чоловіком жили ніби в кошмарному сні та сподівалися, що от- от сон закінчиться і все буде як раніше…

Та ні, кошмар триває та вказує на безповоротність. І треба вчитися жити в ньому, адже Бог не дає тобі більше, ніж ти можеш витримати.

Щиро дякую кожному з Вас, що витягуєте мене з цієї ями. Наш Іллюша до останнього дня посміхався і просив аби я не сумувала, бо все у нас буде добре і на своєму прикладі показав, як до останнього треба жити, вірити та боротися. А ще він об’єднав біля себе тисячі фактично чужих людей, в яких знайшовся час аби молитися, бажання, віра для співчуття та благодійності і реальної фінансової допомоги. Адже,зібравши всі свої особисті заощадження та кошти, ми все ж розуміли, що сума, яка необхідна для порятунку життя, залишається нам недосяжною. Нам необхідно було рятувати дитину і при цьому діагнозі у нас було обмаль часу.

Ми висловлюємо щиру подяку всім людям доброї волі, як прийняли наше горе як власне. До масштабної благодійної акції долучилося не тільки Рівне – долучився увесь світ. Люди реагували миттєво, як тільки інформація з’явилася в соціальних мережах.

Першими на допомогу, звісно, прийшли родичі, близькі друзі, добрі знайомі та сусіди. Завдяки зібраним ними коштам Іллюші змогли зробити всі необхідні діагностичні дослідження, аналізи які доводилося возити до лабораторії у Київ.

Тож, слова вдячності за підтримку та допомогу адресуємо в першу чергу родичам, друзям, знайомим та сусідам, великій громаді Домова служба та її власнику Валерій Гусак, рідній школі №15, зокрема 6- А класу в якому вчився наш хлопчик та директору школи Істоміній Світлані, коханому колективу Мистецьке об'єднання "Едельвейс" на чолі з тренером Тарас Лагнюк.
Персональну подяку висловлюємо Лєна Андрієнко, Vika Chernova, Андрей Лебедев, Nina Dudko, Світлана Сапотніцька, Наталія Заборовець, Тамара Антоновна Нимой, Людмила Радчук, Галина Слепая, Andriy Boboretskyy, Natasha Movlian, Oksana Gomenyk які поклали власний досвід і поширили його на допомогу Іллюші, а ще відвідували нас у лікарні.

Особливі слова вдячності адресуємо Світлана Остапчук, Natalia Patray, Галина Кузьменко, які особисто відвідали десятки підприємств та установ, розвісили сотні листівок про допомогу Іллюші, займалися пошуком місць для скриньок, організовували концерти та благодійні аукціони. Подвижництво цих людей варте поваги і наслідування.

Щира вдячність Мар'яна Рева та її чоловіку Святославу Реві та Благодійний фонд "Скарбниця Надії".

Дякуємо підтримці відомих людей із інтернет-груп, адже подібних об’яв у віртуальному просторі дуже багато і через це не викликають довіри. А підтримка публічних людей стала певною гарантією, що дана проблема справжня і це допомагало активно збирати кошти.

Окрема подяка Olga Shevchuk, журналісту РТБ, котра звернула на нас увагу Головного управління охорони здоров’я, через що Іллюша відразу опинився у центрі уваги.

Висловлюємо слова подяки колективам супермаркетів, офісів , магазинів та крамничок, в яких були розміщені скриньки для збору коштів. Дякуємо адміністраціям цих закладів за розуміння та сприяння в організації збору коштів. Хочемо подякувати всім підприємствам, організаціям, закладам освіти та культури міста, які відгукнулися на прохання допомогти нашій родині у скрутний час. Був організований збір грошей, а деякі підприємства виділяли суми з власних коштів.

Поставив заключну крапку у нашому бою благодійний концерт «Бій за життя», що був організований у Мпк Текстильник за ініціативи Ірина Борболь. Колектив палацу культури висловив готовність проводити такі благодійні заходи за кожної потреби.

Хай Вас, дорогі рівняни, українці та просто не байдужі люди, благословить та оберігає Бог. Нехай посилає міцне здоров’я, родинне тепло, благополуччя, щасливу долю! Дякуємо всім за ваші чуйні серця, за вашу доброту душі, за те, як ви демонструєте людяність нашої громади, не залишаючи у біді окремих маленьких діток. Велике спасибі Вам за те, що вмієте прийти на допомогу тим, хто дійсно цього потребує…

Тепер хочемо надати невеличкий звіт по коштам.

Після оголошення початку акції зі збору коштів завдяки сотням небайдужих людей за 42 дні вдалося зібрати 46 тис. євро. (без врахування грошей, що ви передавали в скриньках по місту).

Під час нашої боротьби ми витратили на лікування Іллюши більше 3 000 євро.
Частину грошей ми вже передали на допомогу різним діткам.

Зокрема, 2000 євро ми передали Roman Stetsyuk на лікування маленького Гришки, з яким лежали в одній палаті і якого не взяв під опіку фонд. Також ми передали родині всі ті ліки, що у нас залишилися.

Таким чином, на разі у нас залишилася сума в 41 000 євро. Ми хочемо допомогти ними саме тій дитині, яка буде потребувати дороговартісного лікування саме за кордоном. Як і наш Іллюша. Допомогти тій родині, яка, як і ми, буде в шоці від суми, яку почує. Тому ми поки що чекаємо. Ви дізнаєтесь першими про те, яка дитинка стане отримувачем цих коштів. Ми зможемо дати такий старт цій дитині, якого у нас не було.

Ми чітко усвідомлюємо всю складність ситуації в боротьбі з хворобою та дуже просимо вас підтримати наше рішення та вірити що все так і буде. Кому ми передамо гроші обов’язково повідомимо. Також будемо прислухатися до вашої думки.

Вже після смерті Іллюши на картку ще прийшло 62 258 грн. З них
- 10 000 грн. ми перерахували на лікування Струк Наталя для Вікторії Струк.
- 2000 грн. перерахували на лікування для пані Світлани Кухарук (це вчитель 15 школи, яка викладала математику у Іллюши)
- решту 50 258 грн. перерахували на лікування Рудяк Галини(/www.facebook.com/groups/412111092492411/permalink/412112132492307/?pnref=story) . Це дівчинка з Корецького району, яку виховує мама інвалід і грошей у них реально нема.

Всі кошти зі скриньок (в силу того як були зняті) були передані Svetlana Zhyrkova Жирковій Аліні – маленька рівнянка, якій в травні виповниться лише три рочки і бореться дівчинка з лейкозом та Курьят Владику - півторарічний малюк ледь не згорів живцем на очах у матері. Які суми були в скриньках ми не рахували. На жаль, ми були в такому фізичному та емоційному стані, що просто не в змозі це були робити. Подекуди скриньки ми передавали запломбованими. Зауважу, що скриньки підносять і надалі. Обіцяю всі вилучені кошти передати тим, хто їх потребує.

З повагою родина Ілюши Омельчука

P.S. Ми знаємо, що цього повідомлення від нас чекало багато людей, але не всі зможуть його побачити. Тому просимо вас поділитися з тими вашими друзями, які допомагали нам. Ми хочемо, щоб наша подяка дійшла до всіх, хто переживав за нас і допомагав нам. Дякуємо вам і за цю допомогу!"





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ