Ми у Facebook
08.05.2017, 18:00

Як на Рівненщині відзначали День пам’яті та примирення

Головні урочистості відбувались у Рівному на Меморіалі Вічної Слави та на кладовищі «Новому»

Як у Рівному відзначатимуть 8-9 травня (План заходів)

Під час заходу рівненські школярі провели мистецьку акцію із маками під виконання пісенної композиції місцевої співачки та волонтерки Христини Панасюк. Після цього присутні поклали квіти до Меморіалу, повідомляють на головному сайті Рівненської ОДА.







«Сьогодні ми разом зі всією Європою відзначаємо День пам’яті та примирення. Саме в цей день закінчилася Друга світова війна. Ця перемога не можлива була б без українців, у тому числі й рівнян. Тож сьогодні ми вшановуємо усіх загиблих у війні. Ми пам’ятаємо про подвиг наших земляків, завдячуючи якому маємо вільне майбутнє. Також ми згадуємо усіх тих військовослужбовців, що загинули за мирне життя, воюючи на Сході країни», - зазначив Олексій Муляренко.

Куди піти у Рівному з 8 по 14 травня (Програма заходів)





Далі меморіальні заходи продовжилися на кладовищі «Новому». Там відбулася панахида за загиблими та покладання квітів до Алеї Героїв. Загалом цього дня заходи з нагоди відзначення Дня пам’яті та примирення відбулися у всіх районах області.

Нагадаємо, сьогодні, 8 травня, о 22.00 у Рівному вже втретє пройде патріотична акція «Перша хвилина миру». Мистецький захід відбудеться на військовому меморіалі, що на вулиці Дубенській. Акція завершиться символічним запаленням «Вогню Миру» рівно о 23:01 - хвилиною тиші. Саме у цей час у Європі після капітуляції нацистської Німеччини врешті запанував мир - Перша хвилина миру.






На правах реклами