Ми у Facebook
23.05.2017, 12:30

ЗНО-2017: діти із сільських шкіл Рівненщини матимуть додаткові бали

Результати зовнішнього незалежного оцінювання тепер будуть множитися на три коефіцієнти: регіональний, галузевий та сільський.


Міністр освіти і науки України Лілія ГРИНЕВИЧ повідомила, що цього року запроваджений регіональний коефіцієнт. Загалом результати ЗНО рахуватимуться за трьома коефіцієнтами: регіональний, галузевий і сільський. Конкурсний бал визначатимуть завдяки перемноженню цих трьох коефіцієнтів, повідомив "Укрінформ".

Купити відповіді ЗНО: шахраї наживаються на абітурієнтах

Якщо абітурієнт подає документи до столичного вишу, то регіональний коефіцієнт становитиме 1, якщо у Львів, Дніпро, Одесу, Харків  – 1,1, а у переміщені університети з Донецької і Луганської областей – 1,3. 

Галузевий коефіцієнт полягає в орієнтуванні на природничо-технічні спеціальності, які в Україні не користуються особливою популярністю.

Випускний у рівненських школярів буде із запізненням

Сільський коефіцієнт передбачає підтримку абітурієнтів із сіл і становитиме 1,2.  За словами Лілії Гриневич, діти із сільських місцевостей потребують підтримки, адже досить часто вони просто вони позбавлені якісної освіти, пише газета "ОГО".


Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами