Ми у Facebook
25.05.2017, 14:00

«Рівненські лікарі достойні стати кавалерами» , - впевнена Оксана Лозова.

Робота медика складна, але дуже потрібна суспільству. Саме тому в усі часи були спеціальні відзнаки, якими нагороджувалися люди цієї професії. Є такий орден і в Україні.
Вже кілька років з ініціативи колишнього міністра охорони здоров»я Василя Князевича був заснований «Орден Святого Пантелеймона», а не так давно на Рівненщині була створена регіональна експертна рада, яку очолила відомий лікар та громадський діяч Оксана Лозова.



- Оксано Василівно, яка ж мета цього проекту?

- Потрібно популяризовувати професію медика. Підіймати престиж праці в нашій галузі. Для цього треба, аби суспільство, громадські організації та просто небайдужі люди пропонували тих лікарів, яких потрібно відзначити.

- За якими критеріями проходить висунення на відзнаку?

- Критеріїв багато. Головними є – духовність та порядність, патріотизм та дотримання верховенства права, ініціативність та практичний досвід, досягнення в медичній галузі. Звісно людина повинна користуватися повагою серед колег та пацієнтів, бути відданою своїй справі і, звісно ж, постійно працювати над собою, тому що без саморозвитку не можливо бути якісним лікарем. Хочу сказати, що усього є п’ять номінацій - «Кращий Лікар», «Кращий Медик», «Новатор охорони здоров»я», «Міжнародне співробітництво у галузі охорони здоров»я» та служіння «Суспільству». Таким чином є можливість відзначити тих працівників галузі охорони здоров»я, які проявили себе в різних напрямках. На мою думку це дуже добре, тому що медицина дуже різнопланова, і тільки відзнаки «Кращий Лікар» було б мало.

- Оксано Василівно, чи були рівненські лікарі нагороджені відзнакою «Ордена Святого Пантелеймона»?


- Так, наш колега Володимир Юрійович Мартинюк директор «Центру реабілітації дітей» та головний невролог області був нагороджений цією відзнакою.

- Як Рівненська регіональна експертна комісія планує працювати в нинішньому році?


Хочу сказати, що наша рада - орган новий, і сьогодні завершується її комплектація. Вже найближчим часом ми розпочнемо збирати інформацію про можливих кандидатів на номінації. Скільки медиків будуть нами рекомендовані, наразі сказати важко. Можливо це буде п’ять – шість найбільш достойних лікарів. Часу на цю роботу в нас обмаль. Вже до двадцятого червня ми повинні подати кандидатури до Національної Ради. Вони ж свою чергу будуть визначати лауреатів цього року. Сама ж церемонія нагородження відбудеться дев'ятого серпня в Національному заповіднику «Софія Київська». Для того, щоб ми змогли рекомендувати на таку поважну нагороду як «Орден святого Пантелеймона» найдостойніших лікарів області, я звертаюся до медичних асоціацій та благодійних організацій із закликом вносити кандидатури медиків, які на їх думку заслуговують відзнаки.






На правах реклами