Ми у Facebook
05.06.2017, 09:00

До уваги рівнян: чому щеплення від сказу слід проводити обов'язково

Протягом червня у Рівному можна буде провести безкоштовне щеплення від сказу. Чому важливо робити таке прививання розповіла зоозахисник, Тамара Лук'янчук.
Громадська організація "Під егідою" доводить до відома жителів міста Рівне, що протягом червня будуть проводитись планові щеплення проти сказу.

Завідувач центру стерилізації бездоглядних тварин та керівник ГО "Під егідою" Тамара Лук'янчук наголосила на важливості проведення даної медичної акції:

"Проводити щеплення ОБОВ'ЯЗКОВО, тому що сказ - це смертельне захворювання і для тварин, і для людей, яке НЕ ЛІКУЄТЬСЯ! Якщо нещеплена тварина буде в контакті з хворою на сказ, то за правилами її одразу евтаназують, тому що лікуванню вона не підлягає.Щеплення від сказу має проводитись ЩОРОКУ, щоб підтримувати імунітет від цієї хвороби.Таким чином люди захищають і себе, і свою тварину.
Я пам'ятаю, як плакала одна дівчина, коли кілька місяців тому в одному з сіл виявили хворого на сказ кота, і довелося приспати всіх тварин по тій вулиці, що були нещеплені... А її киця була нещеплена... Вона все збиралася, та не встигла...А якби була щеплена, то мала б захист від хвороби і продовжила б жити."



Люди не розуміють, що легковажність призводить до невідворотних наслідків. Сотню раз "пронесе", а на 101-й боляче вдарить.
Не щеплювати власних тварин - безвідповідально.






На правах реклами