Ми у Facebook
10.06.2017, 20:00

11 червня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У неділю, 11 червня 2017 року, вітаємо з професійним святом працівників та ветеранів рівненських підприємств - Льонокомбінату і фабрики нетканих матеріалів - з Днем текстильної і легкої промисловості України!

У Рівному в міському парку культури та відпочинку традиційно святкують День батька: наймолодші рівняни змагатимуться в повзанні та перегонах на дитячих велосипедах.

Приймає вітання з днем народження уродженка Рівного Анжеліка Миколаївна РУДНИЦЬКА - українська співачка, журналістка, письменниця, громадська діячка, художниця (вишиваний живопис, авторська техніка на основі гладі), засновниця течії етномодерн, заслужена артистка України.




У рівненському музеї Анжеліка Рудницька презентувала вишиту "Містерію" [+Фото]

Православні християни вшановують пам'ять преподобномучениці Феодосії Тирської, діви, та вклоняються до ікони Божої Матері "Споручниця грішних".

Іменини святкують:
Андрій, Іван, Костянтин, Лука (Лукіян), Марія, Олександр, Сергій, Фаїна, Феодот (Федот), Феодосія.

11 червня в історії:

275 років тому (1742) американець Бенджамін Франклін (відомий вчений, політичний діяч та журналіст, чий портрет прикрашає 100-доларову купюру) винайшов економічну піч, яка служила одночасно для приготування їжі та обігріву оселі — прообраз сучасної кухонної плити. На честь цього винаходу 11 червня відзначається День кухонної плити.

26 років тому (1991) ухвалено Постанову Президії Верховної Ради УРСР, згідно з якою надалі місто Ровно слід іменувати Рівне, а Ровенську область – Рівненською.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Ювілеї, свята, дні народження у Рівному 5 - 11 червня
Свята, пам’ятні та ювілейні дати у червні 2017
Вітання з Днем ангела: вірші та смс

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами