Ми у Facebook
13.06.2017, 13:00

Рівнянка Ольга Земляк стала кращою українською легкоатлеткою травня

Завершилося голосування з визначення найкращих легкоатлетів травня в країні, яке традиційно проводить Федерація легкої атлетики України (ФЛАУ). Кращою серед жінок стала рівнянка Ольга Земляк, яку відзначили таким чином за досягнення на етапі «Діамантової ліги» в Китаї.
Як повідомляє ФЛАУ, у чоловіків поза конкуренцією був головний герой Кубку Європи зі спортивної ходьби Іван Банзерук, який в Подебрадах здобув дві золоті нагороди – на дистанції 50 км в особистому заліку (3:48.15) та в командному заліку.

У жінок респонденти віддали перевагу Ользі Земляк, яка посіла третє місце з десятим результатом сезону у світі з бігу на 400 м – 50,89 – на етапі Діамантової ліги в Шанхаї.

Опитування традиційно проводиться серед членів Ради ФЛАУ, представників ЗМІ та вболівальників. Голоси кожної з груп при підведенні підсумків враховувалися як третина усіх голосів.

Нагадаємо, нещодавно у Римі відбувся четвертий етап престижного змагання з легкої атлетики «Діамантової ліги». Блискучий результат в бігу на 400 метрів продемонструвала рівнянка Ольга Земляк, яка фінішувала третьою.

На дистанції 400 метрів рівнянка показала час 51.08. Вона поступилась лише визнаним фаворитам – Наташі Гастінгс зі США (50.52) та Новлен Вільямс-Міллс з Ямайки (51.04). Це вже другий успіх Земляк на цьогорічній Діамантовій лізі. На етапі в Шанхаї вона також фінішувала третьою з часом 50.75.

Тим часом, у суботу, 10 червня, в Мінську відбувся Кубок Європи з бігу на десять тисяч метрів. Чоловіча та жіноча українські команди за результатами чотирьох забігів посіли треті місця – по два в чоловіків та жінок.

В складі жіночої збірної України бігала рівненська легкоатлетка Ольга Котовська. Вона у забігу «Б» фінішувала з часом 33:34,49 та зайняла 10 підсумкову позицію.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівнянка Земляк встановила два особистих рекорди

Ольга Земляк здобула бронзу на римському етапі «Діамантової ліги»

В той же день, 10 червня, у польському Щецині відбувся міжнародний легкоатлетичний турнір 63rd Janusz Kusocinski Memorial, де Ольга Земляк продовжила серію вдалих виступів літнього сезону-2017 перемогою з бігу 400 метрів у Польщі. Цього разу вона подолала дистанцію за 51,78 с.

На дистанції 800 метрів за перемогу боролася і наша Наталія Прищепа, яка і перемогла з часом 2.02,68 хв, а рівнянка Олена Колесниченко потрапила у трійку призерів з бігу на 400 метрів з бар’єрами з часом 56,09 с.





На правах реклами