Ми у Facebook
14.06.2017, 11:13

"Чи варто в Запорожець ставити кондиціонер?", - заступник мера Рівного про введення електронного квитка

У Рівному триває обговорення впровадження електронного квитка для проїзду у громадському транспорті. Кореспонденти "ОГО" вирішили дізнатися, яка ситуація із цим нововведенням нині.
Про питання впровадження електронного квитка у громадському транспорті ми запитали у заступника міського голови Рівного Віталія Германа. Адже саме він відповідає за реалізацію цього проекту у нашому місті і саме пан Віталій входить до складу робочої групи при Міністерстві інфраструктури, мета якої – вивчити кращі практики і запровадити єдину модель електронного квитка для всіх міст України.


У Рівному таки введуть електронний квиток у громадському транспорті


- Пане Віталію, що конкретно вже було зроблено у Рівному для впровадження єдиного електронного квитка?

- Ми нічого конкретного не зробили, але зрозуміли в якому напрямку нам слід рухатися. Особисто я перебував у Латвії в межах програми Ради Європи "Децентралізація і територіальна консолідація в Україні". Там вивчав їх досвід у сфері автоматизації обліку пасажирів і оплати за проїзд у громадському транспорті. І продовжую вивчати це питання у робочій групі при Міністерстві інфраструктури.

- Як ви вважаєте, нині взагалі на часі це нововведення і чи актуально це у нашому місті?

- Я впевнений, що якщо буде запит громадянського суспільства, то міська рада зможе виділити кошти на його реалізацію. І реально тоді до кінця року ми зможемо його впровадити. Але питання у тому, чи варто в Запорожець ставити кондиціонер?! Думаю, що якість надання послуг громадського транспорту - це не тільки впровадження електронного квитка. Ці зміни повинні носити системний характер.

Заступник мера Рівного вивчає у Латвії функціонування електронного квитка

- Що далі плануєте робити в цьому напрямку?

- Тепер треба дізнатися, чи хочуть рівняни впровадження електронного квитка для проїзду у громадському транспорті і тоді будемо рухатися залежно від їх бажання. Варто зрозуміти, що це не проект одного дня і хотілося б втілити його так, щоб він реально запрацював для комфорту та зручності всіх рівнян.

Єдиний електронний квиток: що він дасть місту Рівному





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ