Ми у Facebook
16.06.2017, 07:30

Як позбутися сонячних опіків

Літня спека має неприємні наслідки - сонячні опіки. Щоб вберегти свою шкіру від негативного впливу УФ-променів, користуйсь сонцезахисними засобами. Якщо все ж обгоріли, прислухайтесь до цих порад.
Народні засоби, щоб загоять "сонячні рани":

Сметана та кефір
Лікування сонячного опіку з допомогою кефіру ефективне і приємне. Намажте уражену область максимально товстим шаром продукту і дочекайтеся, коли він почне підсихати. Після цього поверх першого шару нанесіть другий і знову почекайте. Повторіть процедуру 10 разів. Після чого, не чекаючи повного висихання, акуратно вологою серветкою приберіть надлишки продукту. Але не варто змивати його повністю. Кисломолочні продукти, по-перше, охолоджують шкіру, знімаючи жар, а по-друге, пом’якшують її, запобігаючи лущенню.

Сік алое
Зірвіть кілька листочків алое, потім видавіть з них сік і розведіть його з водою в пропорції 1:1. Промокніть отриманим настоєм шматочок натуральної тканини, або паперову серветку і прикладіть до ураженого місця. Лікування сонячних опіків за допомогою соку алое слід повторювати 2 рази на день (по 5-15 хвилин в залежності від ступеня опіку). Сік алое має сильну загоюючу дію. Крім того, зволожує і пом’якшує шкіру, що врятує від лущення у майбутньому.

Сира картопля
Крохмаль також є чудовим засобом при лікуванні сонячних опіків. Очистіть картоплю від шкірки і натріть на дрібній тертці. Покладіть суміш в марлю і робіть компреси для уражених сонячним опіком ділянок шкіри. Тримайте компрес на поверхні шкіри близько півгодини. Повторюйте процедуру кілька разів на добу. Сира картопля знімає свербіж і біль, перешкоджає утворенню пухирів, а також живить шкіру.

Морква
Щоб морква допомогла в лікуванні сонячних опіків, слід натерти її на дрібній тертці й перемішати з білком одного яйця. Намажте отриманою сумішшю уражену ділянку шкіри. Через 20-30 хвилин акуратно заберіть надлишки вологим рушником. Повторюйте процедуру 2 рази на добу. Дана суміш заспокоїть шкіру і допоможе запобігти сильного лущення.

М’ята
Залийте столову ложку сухої подрібненої, або свіжої м’яти склянкою окропу. Настоюйте 30 хвилин. Після чого охолодіть і робіть компреси на обпечених сонцем ділянках, поки не відчуєте полегшення. М’ята охолоджує гарячу шкіру і знімає запалення.

Кропива
Залийте 4 столових ложки подрібненого листя кропиви склянкою окропу. Дайте настоятися близько години. Після чого робіть компреси, поки не відчуєте помітне полегшення. Кропива зміцнює захисні функції шкіри, знімає запалення.

Подорожник
Залийте 2 столові ложки подрібненого листя подорожника склянкою окропу. Настоюйте 30 хвилин. Процідіть і робіть компреси протягом години. Подорожник перешкоджає утворенню пухирів і лущення, загоює пошкоджені тканини шкіри.







На правах реклами