Ми у Facebook
26.06.2017, 18:35

Дача.Сад.Город. Як позбутися від борошнистої роси

Урожаю смородини та агрусу годі й чекати, якщо рослини захворіли грибковим захворюванням - борошнистою росою. Чим обробляти ягідні кущі, щоб вилікувати їх, розкажемо у матеріалі.
Своїми порадами поділився досвідчений садівник Андрій Фролов:

Відкрив ефективний метод боротьби з борошнистою росою. Неодноразово переконався, що спосіб ефективний, надійний і, я стверджую, повністю знищує хворобу - обприскування зольним розчином.

Беру приблизно 1 кг чистої просіяного попелу та розмішую в 10 л води, підігрітої на сонці. Розчин настоюю 3 - 7 діб, зрідка помішуючи. Потім обережно зливаю в чисте відро, не проціджую. У цей дуже світлий розчин перед обприскуванням їм рослин додаю трохи мила, щоб краще прилипав до листя. Щоб приготувати розчин швидше, можна поставити ємність на вогонь і кип'ятити, помішуючи, не менше 30 хв, а потім, не проціджуючи, остудити й, як тільки тверді частинки осядуть на дно, розчин злити в чистий посуд.


Сіль, гірчиця і газована вода проти шкідників на городі

Після приготування розчину відразу ж приступаю до обприскування агрусу і чорної смородини. Наконечник обприскувача - з розпилювачем. Розчин не повинен йти струменем. Обприскувати рослини зверху, а потім - з усіх боків, щоб змочити листя і зверху, і знизу, і всі пагони, не пропускаючи жодного. Якщо немає обприскувача, можна взяти просто таз, налити в нього розчин і кущі занурити в таз так, щоб змочити гарненько все листя і гілки. Обробляю рослини рано ввечері. Якщо оброблена рослина потрапила під дощ, то операцію повторюю. Обприскувати рослини тричі, кожен день або через день. Що залишилася в розчині густу масу розбавляю до 10 л водою й поливаю нею кущі.

Дача.Сад.Город. Догляд за виноградом влітку

Ви можете подумати, що ж тут особливого? Те, що я обробляю рослини не тоді, коли вони захворіли і вже вкрилися білим нальотом борошнистим, а до появи хвороби, випереджаю її наступ. Профілактика. Ми знаємо, що ця хвороба з'являється в кінці травня - початку червня. Ось в цей час я і обприскують кущі.

Автор: Фроленко Андрій(Чудо город)





На правах реклами