Ми у Facebook
29.06.2017, 21:02

Віталій Герман: "На нас тиснуть і погрожують, але ми працюватимемо чесно"

29 червня майже на годину було заблоковано роботу Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівнеради та особисто заступника мера міста Віталія Германа.

Громадські активісти заблокували роботу управління через питання створення робочої групи з розроблення історико-архітектурного плану міста. Їх цікавив склад комісії і також вони шляхом тиску намагалися вплинути на роботу, як заступника міського голови, так і всього Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради.

Ситуацію, що склалася прокоментував Віталій ГЕРМАН:

- Сьогодні методом морального тиску і погроз була заблокована більше як на 1 годину робота заступника міського голови Віталія Германа і Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Рівненської міської ради. В чому питання? Створення робочої групи з розроблення історико-архітектурного опорного плану міста. Повідомляємо, що робота робочої групи буде відкритою і прозорою, персональний склад якої сформований для професійного і колегіального обговорення основних положень цього виду містобудівної документації. Про дату і час роботи робочої групи буде повідомлено додатково у засобах масової інформації. Насправді неприємно, коли тебе не хочуть чути, а намагаються перекричати. Не хочуть чути про Закон, про Державні будівельні норми, які визначають порядок розроблення цього виду містобудівної документації та процедуру і спосіб іі громадського обговорення та затвердження. Переконаний, що лише завдяки співпраці і діалогу, а не монологу не зовсім компетентного окремих осіб, які як правило і очевидно ніколи не читали законодавства у цій сфері власними очима, ми розбудуємо громадянське суспільство і правову державу. І на останок, що важливо: є замовник і виконавець містобудівної документації. Містобудівна документація може бути розроблена і затверджена у встановленому законодавством порядку, або може бути створено безліч комісій і робочих груп, основне завдання яких заговорити проблематику і нічого не дати реалізувати для міста. Якось так, це все виглядало сьогодні.








На правах реклами