Ми у Facebook
13.07.2017, 14:00

Як у 2017 році ремонтуватимуть дороги на Рівненщині (+ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

Влада області має грандіозні плани, щодо відновлення доріг.
Як повідомив ще наприкінці квітня цього року голова Рівненської ОДА Олексій Муляренко, на ремонт ремонт доріг у Рівненській області планують витратити рекордну суму грошей:



- На ремонт доріг у Рівненській області цього року виділять із державного бюджету понад 158 мільйонів гривень. Минулоріч ця сума становила лише 53 мільйони. Плюс великі надходження передбачаються із залучення та реалізації проекту-експерименту — перевиконання митниці. Враховуючи показники минулого року, враховуючи аналіз тих показників, які є вже у цьому році, а у 2017 році понад 80 мільйонів гривень надійшли на казначейські рахунки для реалізації цього проекту, тож передбачаємо, що додатково близько 300 мільйонів отримаємо на будівництво доріг. Також на експлуатацію доріг передбачені ще 105 мільйонів гривень. З цих грошей велика частина буде витрачена на мілкоямковий ремонт та заходи безпеки дорожнього руху. Отже, зважаючи на вищесказане, можна стверджувати, що цього року ми плануємо реалізувати рекордну велику суму на будівництво і ремонт доріг у Рівненській області — близько півмільярда гривень.



Отож, за державні гроші відремонтують такі дороги:

- Зарічненський район: 3 кілометри від села Серники до села Бір, щоб був довіз дітей до опорної школи, а також ремонт мосту у Прикладниках, що на кордоні з Білоруссю;
- Володимирецький район: відремонтують дорогу від села рудка до Більської Волі, а звідти — до Білого озера. Також ремонтуватимуть шлях від Степангорода до села Хиночі та від Красносілля до Зеленого;
- Рокитнівський район: дорога від Рокитного до Масевичів, а також 4 км. до Кисоричів від траси Київ-Ковель;
- Здолбунівський район: від об’їзної Рівного до Здовбиці на трасі Городище-Рівне-Старокостянтинів;
- Острозький район: від Милятина до Острога (дорога від Київ-Чоп через Гощу) та від села Грем’яче до Острога (Городище-Рівне-Старокостнятинів);
- Дубенський район: кілька кілометрів траси на Тернопільщину у самому Дубні та близько трьох кілометрів від Дубна до Тараканова, щоб з’єднати траси Київ-Чоп та Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече;
- Рівненський район: ремонт траси Устилуг-Луцьк-Рівне — від Луцького кільця у Рівному до Карпилівського (азотівського) кільця.

За кошти з держбюджету також відремонтують мости через річку Горинь у Ремчицях та Сарнах, а також шляхопроводи у Городку Рівненського району та у Сарнах.



Крім цього, цьогоріч в області хочуть збільшити кількість майданчиків для пересувних габаритно-вагових комплексів:

- Важливо не лише відремонтувати дороги, але й забезпечити їх тривалу експлуатацію. А цьому можна зарадити, якщо почати системно боротися з перевантаженням наших доріг. Наразі на Рівненщині діє лише один стаціонарний та один мобільний пости зважування вантажних автомобілів. Тож ми плануємо збільшити їхню кількість і для цього звернулися до Державної служби України з безпеки на транспорті з проханням про передачу для області 3-х пересувних габаритно-вагових комплексів. Відповідно під них ми запланували облаштування й майданчиків, - розповів Олексій Муляренко



Однією з перших у 2017 році на Рівненщині почали ремонтувати відрізок в селі Тараканів Дубенського району. Ця дорога з’єднує між собою дві міжнародні траси М-06 (Київ-Чоп) та М-19 (Доманове – Ковель – Чернівці — Тереблече). Ця ділянка пролягає до Тараканівського форту. Щороку об’єкт відвідують тисячі туристів і тому дорога до нього має бути в хорошому стані.

Крім того, заплановані повномасштабні ремонтні роботи автодороги Устилуг-Луцьк-Рівне. На автошляху уже зробили роботи на 20 мільйонів гривень.

Також відомо, що Уряд виділить 50 мільйонів на ремонт траси, що проходить через Рівненщину. Це траса "Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече", яка проходить на Дубенщині.



Також кілька днів тому на своїй сторінці у мережі Фейсбук Рівненська митниця ДФС підтвердила,що за 6 місяців 2017 року Рівненська митниця спрямує 205 мільйонів 222 тисячі гривень до спец. фонду обласного бюджету в рамках митного експерименту, направленого на будівництво та ремонт доріг (про що й говорив наприкінці квітня Олексій Муляренко).


Вцілому, влада має цілком амбітні плани щодо доріг в Україні. Міністерство інфраструктури України має намір сполучити два портових міста — українську Одесу та польський Гданськ. Автотраса Н-02 Львів – Тернопіль — це частина транспортного коридору, що поєднує Балтику з Чорним морем і Ґданськ з Одесою. Про це заявив Міністр інфраструктури України Володимир Омелян.

Цей транспортний коридор пролягатиме через сусідній Львів. За словами Володимира Омеляна, цього року планують відремонтувати та належним чином облаштувати ділянку дороги. У майбутньому співпрацюватимуть з Єврокомісією, урядом Республіки Польща для того, щоб отримати додаткове фінансування й створити автобан європейського зразка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

У сусідній області скоро почнуть ремонтувати важливу дорогу, яка пролягає через Рівне

Рівнянам-водіям: в Україні хочуть побудувати автобан, який з’єднає Одесу та Ґданськ


Які дороги Рівненщини поремонтують?

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами