Ми у Facebook
26.07.2017, 16:30

Програма "Моя робота": засновник торгової марки "Борій" Анатолій Бортнік

Почати з кіоску на ринку, а стати одним з найуспішніших підприємців області – вам це здається нереальним? Дарма. Засновник ТМ "Борій" Анатолій БОРТНІК переконує: маючи характер, можна з нічого зробити надпотужну структуру.
У програмі “Моя робота” на OGO.ua можна на власні очі побачити, як працюють керівники фірм та організацій, органів державної влади, побачити провідні підприємства нашої області, процес виробництва та робоче місце гостя. У черговому випуску програми "Моя робота" ми покажемо рецепти успіху від приватного підприємця, засновника ТМ "Борій" Анатолія Бортніка.

Торгова марка "Борій" – успішний проект побудований на колосальній праці, відповідальності та єдності зусиль родини Бортніків. Анатолій Андрійович займається підприємництвом упродовж 20 років. І весь цей час він вчився й активно діяв, створюючи бізнес-систему, яка успішно функціонує і приносить прибуток.



ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Анатолій Бортнік родом з Володимиреччини, село Зелениця. У своєму житті йому довелося змінити декілька робіт, пройти шлях від водія автобуса до власника прибуткового бізнесу. Торгівля розпочалася з продажу жуйок і дріжджів, потім почав рости, поставив на ринку точку з продажу хліба, а згодом і декілька кіосків у Вараші. Проте цей старт став повчальним досвідом і прийшло розуміння, що потрібно вириватись із замкнутого кола, в якому лише втрати. Власна справа – ось ключове рішення. Інше питання, а де ж взяти гроші, за душею ні гроша. Єдино вірний вихід – кредит.



"Ніщо так не стимулює до роботи, як борги. Бізнес і економіка – це завжди кредит. Коли в бізнес приходять гроші – хочеться творити, розбудувати нові проекти, звідси береться енергія. Коли ти змінюєшся, то встигаєш все, але коли все змінюється, а ти лише спостерігаєш, то життя відкидає тебе на узбіччя. Якщо людині не вистачає матеріальних ресурсів, вона повинна підтягнути інтелектуальні," – з упевненістю зауважує пан Анатолій.



ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ

Анатолій Андрійович неодноразово влазив у борги, проте як відповідальний підприємець ніколи не прострочив з виплатами. Він розповідає, що свій перший мільйон взяв у ПриватБанку. Магазини, побудовані за кредитний кошт, давали прибуток – і це вводило підприємця в азарт. З часом цей успіх став обтяжливим. Потрібні були зміни. Анатолій Андрійович обрав шлях пошуку – пошуку нових знань, досвіду. Все це підприємець знайшов на бізнес-форумах та тренінгах. Дієві ідеї та ефективні рішення, отримані на таких зустрічах, стали шляхом до оновлення бізнесу. Власна справа перетворилась у функціональну систему, яка працює на власника.



"Власна справа – це невтомна праця, і життєвих сил надає рідна земля та вдячність від споживачів. Виходжу я зі свого магазину, а бабця з буханкою нашого хліба підходить і каже: “Синочку, дякую, в тебе такий смачний хліб”, і це надихає, це цінніше за матеріальні статки", – наголошує Анатолій Андрійович.

Сьогодні Анатолій Бортнік не сторож для свого бізнесу, а кращий у своїй справі і прагне нових звершень. Окрім пекарні, що розташована у Володимирці, у Вараші відкрив кондитерський цех. Виробництво солодощів від ТМ "Борій", це робоча перспектива, яка вимагає нових грошових вливань та колосальних зусиль, проте родина Бортніків здатна осилити нові висоти.



"Будемо вдосконалюватися ми – буде змінюватись наш бізнес, буде змінюватись бізнес, зміниться і громада, а розумне суспільство оновить державу. Під моїм управлінням 13 продовольчих магазинів, нових, більша частина з яких третій раз перебудовані, обладнання сучасне, люди професійні. Торгівлею зайнято близько 50 людей. Ми не стоїмо на місці, у Вараші відкриваємо кондитерський цех, на базі молокозаводу, тому є ще така ідея – виробляти молочну продукцію.

Власна справа – це не дар, а викувана у досвіді і знаннях мета, що активно розвивається, модифікується і перевершує очікування творця. Анатолій Бортнік – приклад господаря, котрий цілеспрямовано йде до своєї мети й не зупиняється на досягнутому, адже у ТМ "Борій" є амбітні плани на майбутнє.

ДИВИТИСЬ ВІДЕОЗАПИС ПРОГРАМИ





На правах реклами