Ми у Facebook
31.07.2017, 14:35

На гостини до Грушвиці з’їхалися з усієї Рівненщини

Море позитивних емоцій, щирих посмішок та запальних танців – це все можна було побачити під час першого етнофестивалю у селі Грушвиця на березі Карпового урочища. На веселе свято до Рівненського району завітали не тільки мешканці села, а чимало гостей з Рівного та області.
Етнофестиваль «Грушвицька юшка» цьогоріч відбувся вперше. Водночас організатори сподіваються, що це стане доброю традицією, щоб до Грушвиці влітку з’їжджалися гості з різних куточків краю. Не можливим було б проведення свята без команди Рівненської обласної партійної організації Аграрної партії України.

Добру справу – відкриття фестивалю всі присутні розпочали зі спільної молитви, щоб Господь благословив це дійство та дарував сили та натхнення усім його гостям.

Під час урочистого відкриття з вітальним словом до грушвичан та гостей звернувся організатор дійства, голова Рівненської обласної партійної організації Аграрної партії України, голова спостережної ради групи компаній «УкрТехноФос», мешканець села Грушвиця Юрій Супрунюк.



- За ініціативою керівника Будинку культури і підтримки Аграрної партії України ми започатковуємо традицію нашого села - проводити фестиваль юшки у центрі Грушвиці на березі Карпового урочища, - говорить Юрій Супрунюк. - Приємно, що всі грушвичани підтримали це дійство і до нас на свято завітали навіть ті, хто раніше проживав у нашому селі. Вірю, що це наш етнофестиваль тим самим показує приклад, як варто відроджувати традиції, культуру та благополуччя українського села.

А сільський голова Грушвиці Олександр Данилюк зауважив, що такі заходи допомагають селу стати ще більш згуртованим. Після урочистого відкриття усі бажаючі могли придбати сувеніри для себе та родини, помилуватися пейзажами мальовничого Карпового урочища, а дітей запросили до участі у цікавому квесті «У пошуках скарбів» по території села.



Гостей етнофестивалю чекала цікава концертна програма, а запах святкового куліша не зміг залишити байдужим нікого з присутніх.



- Це просто прекрасно, що у нашому рідному селі вирішили започаткувати такий фестиваль. Хай до нас приїжджають наступного року ще більше гостей. Юшки та куліша вистачить на всіх, - розповідає Марія, мешканка села Грушвиця.



Також під час етнофестивалю цілими сім’ями варили пряну юшку, родини презентували її усім присутнім, а журі обирало серед них переможців.



Завершилося свято запальною дискотекою на березі Карпового урочища.



- Дуже приємно, що у всіх залишилися позитивні враження. Впевнений, що вже наступного року на «Грушвицьку юшку» завітає ще більше гостей і вони всі поїдуть зі свята з натхненням та посмішками, - підсумував організатор дійства Юрій Супрунюк.






На правах реклами