Ми у Facebook
15.08.2017, 08:00

Як вчителеві з Рівненщини отримати "Нобелівську" премію?

Для вчителів всієї України , зокрема Рівненщини є унікальна можливість отримати "Нобелівську" премію у розмір 100 000 тисяч гривень.
Учасники національної премії Global Teacher Prize Ukraine представляють усі області країни та усі вікові категорії – від 20 до 70 років, усі дисципліни – від музики до фізики.

«У сучасному світі дуже важливо використовувати усі шанси для розвитку і розкриття власних можливостей. Сподівають, що більше вчителів візьмуть участь у цьому конкурсі, і він стане поштовхом до ще більшого розвитку педагогічного потенціалу, дасть можливість кращим педагогам обмінятися досвідом та розширити власні горизонти», — зазначає Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.



Серед тих, хто вже подав заявку на участь, і 24-річна викладачка фізики, і 71-річний учитель літератури, є учасники із Самбора і Волновахи. Є ті, хто впроваджує козацьку педагогіку, влаштовує онлайн-подорожі, поєднує фізику з музикою на одному уроці.

«Ми щасливі, що в Україні так багато талановитих учителів. Кожен з них є новатором. Ми закликаємо усіх вчителів подавати заявки. Використайте цей шанс, щоб поділитися своїми досягненнями зі світом», — говорить Зоя Литвин, організатор премії Global Teacher Prize Ukraine.

Global Teacher Prize — міжнародна премія, заснована арабським мільярдером Санні Варкі у 2014 році. Національна премія Global Teacher Prize Ukraine відбудеться вперше. Мета як міжнародного, так і національного конкурсу — знайти вчителів-новаторів, які йдуть у ногу з часом і впроваджують новітні практики. Переможець українського конкурсу отримає 100 000 гривень і разом з п’ятіркою фіналістів поїде на Global Education and Skills Forum 2018 у Дубай, де назвуть ім’я кращого вчителя у світі. ТОП-5 номінантів також отримають рік безкоштовного підвищення кваліфікації від ініціатора Global Teacher Prize Ukraine — громадської спілки «Освіторія».

20 кращих викладачів визначить оргкомітет премії Global Teacher Prize Ukraine. Усі вони зберуться 15 вересня в Одесі, де після різноманітних воркшопів, креативних завдань і дискусій експертне журі обере 5 фіналістів.

До складу журі ввійшли Наталія Мосейчук — телеведуча «1+1», куратор премії, педагог за освітою; Зоя Литвин —голова ГС «Освіторія», організатор Global Teacher Prize Ukraine; Павло Хобзей — заступник Міністра освіти і науки України; Олександр Елькін —ініціатор і натхненник освітнього руху «EdCamp» в Україні; Павло Роналдо — учень 11 класу, який розробив прототип робота-поводиря; Майкл Вамая —викладач балету з Кенії, засновник балетної школи у маленькому містечку Кібера (Кенія), учні якої, завдяки заняттям танцями, досягають успіхів у звичайній школі, отримують стипендії і можливість розвиватися. Майкл Вамая увійшов до десятки найкращих викладачів світу у Global Teacher Prize 2017.

Номінуватися на премію можна до 15 серпня. Для цього потрібно заповнити анкету: http://globalteacherprize.org.ua/participate - повідомляє rvosvita.org.uа

Читайте також:

Креатив у школі на Рівненщині: випускники змагались зі вчителями у танці

5 ознак якісних портфелів: поради батькам

А ви вже бачили як Великий Раковець їде на випускний у сусіднє село?





На правах реклами