Ми у Facebook
23.08.2017, 12:00

На Рівненщині відбудеться історичний “Беата квест”

Історичний квест присвячений племінниці Острозького князя пройде у Дубенському замку.
На подвір'ї Дубенського замку 27 серпня відбудеться “Беата квест” з метою популяризації історичної спадщини Дубна та заохочення молоді вивчати історію свого краю. Участь у квесті безкоштовна. З собою команди повинні мати ліхтарик та фотоапарат. Переможців очікують призи.

Легенда Дубенського замку оповідає про хоробру племінницю князя Острозького, яка зуміла власноруч запобігти захопленню замку монголо-татарським військом. Кажуть, що коли в замку відбувались приготування до весілля Беати, твердиню в черговий раз взяли в облогу невгамовні ординці.

Дубно – окраса Рівненщини

Відважна Беата підбігла до сторожової вежі, наказала націлити гармату на найбільший намет в стані ворога і власноруч піднесла гніт. Коли дим розсіявся, захисники замку помітили панічний рух в татарському таборі – виявилось, що ядро, випущене Беатою, знешкодило ворожого хана. Непрохані гості вгледіли в події погану прикмету і відступили. Беата ж продовжила приготування до весілля, а сторожова вежа отримала назву Дівоча – багато хто називає її просто Беатка.

7 чудес Рівненщини: Свято-Троїцький жіночий монастир(м. Корець)

Організатором заходу є ВП ГО “Національний Альянс” в Рівненській області за сприяння Державного історико-культурного заповідника м. Дубно. - повідомляє Прес-служба ВП ГО “ВМР “Національний Альянс”.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами