Ми у Facebook
03.09.2017, 14:40

Рівнянам: нові норми споживання газу та зміни у програмі субсидій

Уряд на 25% зменшив соцнормативи для споживачів без лічильника і вніс зміни у порядок надання субсидій населенню - читайте про це у свіжому номері газети "ОГО" від 23 серпня.
Кабінет міністрів України 18 серпня вніс зміни до постанови уряду №203 "Про норми споживання газу населенням у разі відсутності газових лічильників".
Тож із 1 жовтня 2017 року діятимуть нові соціальні нормативи на газ для побутових потреб:
• на газову плиту (приготування їжі) – 3,3 куб.м на особу (раніше було 4,4 куб. м);
• на газову плиту (приготування їжі і підігрів води) – 5,4 куб.м на особу (було 7,1 куб. м);
• на газову плиту і водонагрівач (колонку) – 10,5 куб.м на особу (було 14 куб. м).

Також Кабмін удосконалив процес надання житлових субсидій населенню і зменшив період, за який враховуються доходи домогосподарств,  з чотирьох до двох останніх кварталів. Про це йдеться у постанові уряду №609.

Тому на новий опалювальний сезон 2017-2018 – з 1 жовтня – при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за перший і другий квартали 2017 року, а на неопалювальний період – з 1 травня 2018 року – за третій і четвертий квартали 2017 року.

Крім того, постанова Кабміну чітко встановлює, що субсидія не може призначатися одночасно за місцем реєстрації фізособи і місця її фактичного проживання.

Призначення субсидії припиняється, якщо борг з оплати послуг прострочено не просто на два місяці, а й сума прострочення перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, тобто борг становить 340 гривень і більше.


Інші зміни, які стосуються надання субсидій населенню:


- Субсидію можуть призначати недієздатній особі за заявою опікуна.

- Врегульовано питання виплати призначеної субсидії на придбання твердого палива і скрапленого газу у разі смерті особи, якій було призначено субсидію.

- Врегульовано питання проведення розрахунку невикористаних сум субсидій об'єднаннями співвласників багатоквартирного будинку та житлово-будівельними кооперативами.

Детальніше читайте в газеті "ОГО" №34 від 23 серпня.



Також в “ОГО” ви можете знайти багато іншої цікавої та корисної інформації, відповіді юриста на актуальні запитання у новій рубриці "ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ", програму телебачення найпопулярніших каналів ТБ на наступний тиждень, сканворд, гороскоп та блок оголошень і реклами.

Свіжий номер рівненського інформаційно-рекламного тижневика "ОГО" можна придбати у кіосках та у приватних розповсюджувачів, газету можна передплатити, а також прочитати онлайн версію на нашому порталі ОГО.

Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.






На правах реклами