Ми у Facebook
10.09.2017, 15:20

Україна зміцнює кордони через навчання російських військових “Захід — 2017”

Навчання біля кордонів України, які знаходяться не надто далеко від Рівненщини, мають відбутися уже наступного тижня.
Українська влада, військові та експерти занепокоєні спільними білорусько-російськими навчаннями “Захід — 2017”. Генштаб ЗСУ підготував комплекс заходів для реагування української армії на можливі загрози, які можуть виникнути під час таких навчань.

Рівнянам: Росія розглядає можливість напасти на Україну з боку Білорусі — експерт


Про це розповів міністр оборони України Степан Полторак, повідомляє Еспресо.TV.

За словами Степана Полторака, військові знають про всі пересування російських військ уздовж українського кордону.
- Ми розуміємо, які загрози можуть виникнути, й адекватно реагуватимемо на загрози, які становлять ці навчання", - заявив Степан Полторак.

Міністр вважає, що ці навчання потенційно загрожують Україні через велику кількість особового складу російської армії, яка рухається до українського кордону. А тому усе, за словами Степана Полторака, що робиться на українському кордоні розцінюється недружній крок.
Він запевнив, що ЗСУ можуть виконати всі поставлені перед ними завдання.

Нагадаємо, що ще в квітні цього року перший заступник міністра оборони Іван Руснак під час засідання Міжпарламентської ради Україна-НАТО заявив, що Росія може використати територію Білорусі для вторгнення в Україну. Його занепокоїло переміщення великої кількості військових сил з Росії у Білорусь.

Крім того, міністерка оборони ФРН Урсула фон дер Ляєн нещодавно заявила, що кількість залучених до навчань "Захід-2017" військовослужбовців може становити більше 100 тисяч, а це в рази перевищує офіційно заявилену цифру в 12,7 тисячі учасників.

Правила в’їзду в Україну стали жорсткіші


Однією з причин такого заниження кількості російських військових є прагнення Російської Федерації обійти правила прозорості військових навчань, вважають у НАТО. Згідно з усталеними правилами, якщо кількість учасників військових навчань перевищує 13 тисяч осіб, Росія як член Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) іншим членам організації широкі можливості для спостереження за перебігом навчань, це включає і польоти над територією навчань та розмовами з задіяними військовослужбовцями.

Про це йдеться у повідомленні Deutsche welle.

Натомість, як повідомляє Радіо Свобода, Генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що не бачить “неминучої загрози” від майбутніх спільних навчань Росії й Білорусі, але піддав критиці Росію за недостатню відкритість навчань “Захід — 2017”. Як зазначив Єнс Столтенберґ , перебуваючи в Естонії, в НАТО будуть пильно спостерігатимуть за навчаннями «Захід-2017», але й зберігатимуть спокій.

Cпільні навчання Росії та Білорусі відбудуться у період з 14 по 20 вересня 2017 року, на території Білорусі та західних територіях Росії.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами