Ми у Facebook
11.09.2017, 16:00

Експерти назвали курорти на Азовському морі, які стали лідерами зростання цін

Безумовними лідерами в гонці цін на морський відпочинок у 2017 році стали маловідомі приазовські регіони, пише Hubs.
За результатами моніторингу цінових пропозицій житла на морських курортах України, проведеного медіа-проектом «Кирилівка.Укр», безумовними лідерами в гонці цін у 2017 році стали маловідомі приазовські регіони, що відрізняються мінімальною кількістю розважальної інфраструктури.



Перше місце розділили Приморський Посад та Степанівка Перша, ціни на відпочинок у яких в порівнянні з 2016 роком зросли до 50%. На другому місці опинився Приморськ, який показав близько 40% приросту цінників. Це рекордне для даних рекреацій зростання цін, починаючи з 2010 року, коли Приазов'я стало набирати популярність завдяки пропозиції житла в бюджетному сегменті.



Згідно думки експертів, головною передумовою для стрибкоподібного зростання цін на відпочинок стали відстрочені витрати минулого сезону, перекладені на цінник номерів з запізненням в майже рік.

«У зв'язку з різким збільшенням собівартості номерів, яке відбулося ще в 2016 році через різке збільшення видаткової частини – а тут зіграли і практично подвоєна мінімальна заробітна плата, і фіксована нижня межа соціального внеску, і нові тарифи на комуналку, власники турбізнесу на Азовському морі опинилися перед дилемою – підняти ціни відразу або штучно утримувати їх до того моменту, коли працювати стане нерентабельно. Кирилівка і Бердянськ, відрізняються потужною курортною інфраструктурою і стабільним попитом на послуги, перерахували цінники невідкладно, тому шпилястий стрибок цін припав на минулий сезон. Малорозвинені в туристичному плані і менш популярні курорти за типом Приморська, Приморського Посаду та Степанівки Першої тягнули з переглядом цінової політики до останнього, тому ціни на їх послуги вистрілили тільки цього літа», — про тонкощі ціноутворення на курортах Азовського моря розповів Євген Смельчаков, головний редактор інформаційно-аналітичного проекту «Кирилівка.Укр».

Незважаючи на побоювання готельєрів, а саме – ризику втрати значної частини турпотоку в зв'язку з підвищенням цін на номери, влітку 2017 року був відзначений стабільний попит на послуги, за винятком початку сезону, який вже практично традиційно був зіпсований «непляжною» погодою. Цей факт дає всі підстави вважати, що в 2018 році ціни на відпочинок на курортах Приазов'я не тільки не знизяться, але і знову покажуть позитивну динаміку.



Нагадаємо, Приазов'я – це район в Запорізькій області на Азовському морі, в туристичному середовищі відомий завдяки розташованим в ньому кліматичних курортів, таких як Степанівка Перша, Приморськ та Приморський Посад. На відміну від Бердянську та Кирилівки, туристична база яких включає дельфінарії, аквапарки, парки атракціонів, ресторани і кафе, приазовські курорти практично не отримали інфраструктурного розвитку та у своїй більшості можуть запропонувати тільки пляжний відпочинок.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами