Ми у Facebook
12.09.2017, 17:19

Доплата учасникам АТО стала більшою

Сергій Галімський. Фото з: mil.gov.ua.

Тепер усі, хто боронить Україну в зоні антитерористичної операції, отримуватимуть більшу грошову винагороду.
При чому розмір винагороди зріс втричі.

– Незважаючи на те, що розмір фонду грошового забезпечення в 2017 році порівняно з 2016 роком зріс несуттєво, вдалося значно збільшити розміри винагороди за участь в АТО. Так, Міністерством оборони протягом січня – вересня 2017 року вживалися заходи для підвищення розміру винагороди за безпосередню участь в АТО, що дозволило тричі – з 1 січня, з 1 квітня та з 1 серпня поточного року – суттєво збільшити розмір винагороди заступник директора Департаменту фінансів військовослужбовцям, які виконують завдання, – повідомив заступник директора Департаменту фінансів полковник а Сергій Галімський.

Після війни: матір загиблого Героя України з Рівненщини допомагає бійцям АТО


Так, порівняно з груднем 2016 року розмір винагороди на лінії бойового зіткнення на глибину ротних опорних пунктів першого ешелону зріс в 2,4 рази – з 4,2 тисяч гривень до 10 тисяч гривент. В інших місцях дислокації в межах визначеного району АТО – в 3,7 раз з 1,2 тисяч гривень до 4,5 тисяч гривень на місяць.

Усі ці гроші отримуть військовослужбовці за період їх участі у зоні АТО як додаткова плата до зарплатні. І вже у вересні, як запевнив Сергій Галімський, військовослужбовці, які служать у зоні АТО, отримають підвизещені виплати за минулий місяць.

Після війни: проблеми учасників АТО з Рівненщини


Крім того, за безпосередню участь у бойових діях: в умовах безпосереднього зіткнення або взаємного вогневого контакту з противником), успішне виконання бойового завдання в складі військової частини, знищення (захоплення) техніки, передбачається збільшення такої виплати.

– Документи, необхідні для виплати винагороди надходять від військових частин до штабу АТО за схемою: рота – батальйон – бригада – штаб ОТУ – штаб АТО. Виплата винагороди військовослужбовцям здійснюється за місцем проходження служби на підставі наказів штабу АТО та командирів військових частин. На сьогодні заборгованостей із цього виду виплат немає, – підкреслив полковник Сергій Галімський.

За повідомленням з офіційного сайту Міністерства оборони України.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ

Останні новини