Ми у Facebook
26.09.2017, 15:03

Неповнолітнього мотоцикліста, який на смерть збив 9-річну дівчинку на Рівненщині, амністували [+Фото]

Страшна аварія сталася ще у квітні минулого року у Сарнах. Дев'ятирічна дівчинка йшла до матері у магазин неподалік їхнього будинку. І потрапила під колеса мотоцикла. В той же день вона померла у лікарні.
Того дня 9-річна дівчинка йшла до магазину, де працює її мама. За словами батька дитини, дівчинка добре знала правила дорожнього руху і завжди їх дотримувалась.

Матір дівчинки разом зі своєю напарницею у чей час спостерігали за дитиною з вікна магазину. Мати каже, що дитина довгий час чекала, пропускаючи машини, після чого почала переходити дорогу. Раптом на дорозі з'явився мотоцикл, який їхав на великій швидкості, і збив дівчинку. Зі слів свідків, мотоцикл перед аварією не гальмував і не сигналив.

Поліцейські нагадують рівненським водіям мопедів, мотоциклів, велосипедів про правила поведінки на дорогах


Мотоциклом марки «VIPER 250», не зареєстрованим у Державтоінспекції, керував неповнолітній студент. Він їхав поблизу магазину, що по вулиці Вишневій у Сарнах, зі сторони Крилова в напрямку Суворова, зі швидкістю приблизно 94,7-100 км/год. (допустима швидкість в населеному пункті становить 60 км/год - авт.). Він проявив неуважність до дорожньої обстановки, неправильно її оцінив, своєчасно не вжив заходів, щоб зменшити швидкість чи зупинитися, та збив дитину.

Згідно рішення суду, мотоцикліст міг уникнути наїзду, якби їхав зі швидкістю 60 км/год. і своєчасно загальмував.

Внаслідок аварії динина важко травмувалася і того ж дня померла у лікарні.

На суді мотоцикліст визнав свою вину лише частково. З його слів, він швидкості не перевищував, а дитина просто з'явилася на дорозі зненацька.



Суд визнав мотоцикліста винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспорт-, ним засобом, що спричинило смерть потерпілого, - авт.), і призначив покарання у виді позбавлення волі на строк сім років з позбавленням права керування транспортними засобами на строк три роки.
А а підставі п.а ст.1 Закону України «Про амністію у 2016 році» (оскільки мотоцикліст неповнолітній, - авт.) одразу ж звільнив від призначеного покарання.

Фото Головного управління Нацполіції в Рівненській області





На правах реклами