Ми у Facebook
26.09.2017, 16:34

Рівненський ринок "Моріон": чи можливо продати будівлю з відкритого аукціону?

Нещодавно, сотня дрібних підприємців з ринку "Моріон" зібралися на пікет сесії міськради. Їхній представник Володимир Рикун стверджував, що місто втратило за двадцять років передачі під оренду ринку 100 мільйонів гривень, і вимагав, щоб ринок віддали в оренду безпосередньо підприємцям.
Натомість міський голова Володимир Хомко у ході суперечок запевнив, що будівлю ринку слід продати з відкритого аукціону, щоб зняти цю проблему назавжди.

Пікет підприємців у Рівному не дав значних результатів

Ми запитали у юриста, чи можливо продати будывлю ринку з відкритого аукціону.

- Рішення про продаж майна , за загальним правилом, приймає власник
Якщо це одноособове володіння фізичною особою - тут більш-менш усе зрозуміло. Коли ж мова йде про майно колективної власності, а тим більше, де власником майна виступає ціла громада ( тобто і ми з вами- теж), слід знати, що порядок прийняття рішення про продаж матиме свої особливості, - говорить відомий рівненський адвокат Марина Лук'янова. - Це зовсім не означає, що таке майно не можна продати. Просто рішення про продаж (в даному випадку комунального майна) буде приймати орган, якому делеговано таке право. Ймовірно, що це буде рішення сесії з голосуванням депутатів. При вирішенні питання про прийняття рішення про продаж, вирішуватиметься і спосіб продажу.
Припускаю, що відкритий аукціон - це один із кращих способів продажу комунального майна.
Проте, якщо депутати не досягнуто згоди щодо продажу ( а це не виключено), альтернативою може стати прийняття рішення про передачу майна в оренду.
Саме право оренди теж може бути виставлене на аукціон і орендарем стане той, хто запропонує найбільш вигідні умови оренди.
Кожен із цих варіантів є законний, якщо при їх реалізації не буде порушено спосіб і порядок дій, які визначені законом





На правах реклами