Ми у Facebook
03.10.2017, 08:45

За смертельну ДТП на Рівненщині водій сплатить сто тисяч гривень [+Фото]

Аварія сталася у вересні 2015 року у місті Дубно. Автомобіль «ВАЗ-2101», яким керував 78-річний чоловік з Дубно, зіткнувся з автомобілем «ВАЗ-2101», водієм якого був 22-річний дубенчанин. Внаслідок ДТП травмувалася 74-річна пасажирка, яка померла у лікарні.
В судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю, щиро розкаявся у вчиненому та просив застосувати до нього Закон України «Про амністію у 2016 році». Чоловік посилався на те, що на його утриманні знаходиться двоє неповнолітніх дітей, тому просив звільнити його від відбуття призначеного покарання.

Постраждала в ДТП жінка з Дубно померла в лікарні

Суд дослідив відеозапис камер спостереження, що фіксували безпосереднє місце події та чітко відобразили у записі, як автомобіль під керуванням обвинуваченого здійснює в забороненому місці обгін на вулиці Д.Галицького, рухається на смузі зустрічного руху, і допускає зіткнення з іншим автомобілем.



Суд визнав чоловіка винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 286 України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого, - авт.) та призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортними засобами на три роки. І в той же час звільнив від відбуття основного покарання у вигляді позбавлення волі на підставі п.в ст.1 Закону України « Про амністію».

Також суд вирішив стягнути з засудженого на користь потерпілого (водія іншого учасника ДТП, внаслідок якого загинула його дружина, - авт.) сто дванадцять тисяч пятсот сорок шість гривень у відшкодування заподіяної шкоди.

На вирок суду може бути подано апеляцію до апеляційного суду Рівненської області протягом 30 діб з дня оголошення вироку через Дубенський міськрайонний суд.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ