Ми у Facebook
26.10.2017, 10:47

На Рівненщині чоловік намагався перевезти через кордон попільничку з наркотиками

В пункті пропуску «Городище-Верхній Теребежов» митного поста «Городище» хотіли незаконно перевезти наркотики.
Про це сьогодні повідомив начальник митного поста «Городище» Рівненської митниці ДФС Олег Родзін.

За його словами, вчора ввечері, у зону митного контролю митного поста «Городище» на смугу руху спрощеного митного контролю заїхав автомобіль «VW GOLF», яким керував чоловік з Дубровицього району. Автомобіль намагався виїхати за межі митної території України.

ВІДЕО: на Рівненщині 9-річний водій хотів приховати наркотики

Під час заходів митного контролю спрацювала Автоматизована система аналізу та управління ризиками, і цей автомобіль вивели на смугу руху «червоний коридор». В процесі проведення митного огляду, у попільничці, яка знаходилась серед особистих речей чоловіка, працівники митниці виявили внутрішню частину дитячої іграшки "Кіндер-сюприз", у якій знаходився саморобний пристрій для куріння у вигляді "наперстка" та цвях у зігнутому вигляді. А у нагрудній кишені джинсової куртки знайшли пачку цигарок зі згортком газети з зеленою речовиною рослинного походження в подрібненому стані та дві цигарки.

У діях громадянина вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 305 Кримінального кодексу України «Контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів чи прекурсорів або фальсифікованих лікарських засобів»

Довідково: обрання «зеленого коридору» вважається заявою громадянина про те, що переміщувані ним через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та обмеження щодо ввезення на митну територію України або вивезення за межі цієї території та свідчить про факти, що мають юридичне значення.

За матеріалами Рівненської митниці.





На правах реклами