Ми у Facebook
28.10.2017, 08:30

Рівненські школярі погостювали в Олімпійському домі України

Двері Олімпійського дому України завжди відкриті для представників спортивного світу. Про це свідчать різноманітні численні заходи, які проходять в будівлі Національного олімпійського комітету. Так, до НОК України завітали школярі з міста Рівне, а саме учні навчально-виховного комплексу «Колегіум».
Школярі не тільки відвідали Олімпійську домівку, а й зустрілися з першою Олімпійською чемпіонкою України, уславленою спортивною гімнасткою Ніною Бочаровою.

Молоді таланти на чолі зі своїм вчителем Олегом Левенцем провели презентацію рідного міста та детально розповіли про діяльність школи олімпійської освіти, подарувавши видатній спортсменці та працівникам НОК свої творчі номери.

Під час зустрічі юні любителі здорового способу життя мали чудову можливість задати свої питання Ніні Бочаровій, яка з задоволенням поділилася з ними своїм життєвим та спортивним досвідом.

Наприкінці заходу учасники зустрічі обмінялися подарунками, зробивши спільну фотографію на згадку.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Сім сотень рівнян у парку Шевченка активно провели «Олімпійський день»

У дитячому таборі «Агатівка» спортивно зустріли «Олімпійське літо»

Тим часом, протягом поточного навчального року в багатьох загальноосвітніх навчальних закладах області триває спортивно-масовий захід «Розминка від чемпіона». Вже шість сезонів поспіль успішні спортсмени Рівненщини зустрічаються зі школярами, діляться з ними секретами успіху в спорті, проводять для них майстер-класи та розминки. Організацією і проведенням таких заходів займається «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради за підтримки Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області.

Востаннє можливість долучитися до такої розминки отримали діти з Блажівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, що в Рокитнівському районі. До них в гості завітав майстер спорту України міжнародного класу з регбіліг, гравець регбійної команди НК «Верес» Рівне Вадим Полюхович. Зустріч зі спортсменом була поділена на дві основні частини. Під час першої, теоретичної, діти слухали про історію виникнення регбі, детально ознайомилися з правилами гри і дізналися більше про особливості тренувань і амуніцію професійних спортсменів. В ході другої частини, практичної, гість провів розминку для всіх учасників, після чого запросив місцевих хлопців взяти участь в справжньому тренуванні. Він розподілив їх на нападників та захисників, після чого кожен отримав індивідуальне завдання. Комусь потрібно було зробити «спробу», комусь захищати своїх нападників, а комусь завадити зробити «реалізацію».

Такий силовий вид спорту видався достатньо складним для дітей, оскільки на відміну від звичних для них футболу та баскетболу, пас в регбіліг можна передавати тільки назад, або в бік. Тому партнери по команді повинні залишатися в стороні, не йдучи попереду гравця, який тримає м'яч. Тим хлопцям, які грали вперше, було важко постійно контролювати переміщення всіх партнерів, але можливо саме через такі складні правила, їх зацікавив цей вид спорту і більшість з них збираються в майбутньому ближче познайомитися з регбіліг.

Варто зазначити, що участь в зустрічі взяла майже вся школа, включно з адміністрацією, яка отримала подарунки від організаторів. Тепер шкільна бібліотека поповнилась методичною літературою та книгами про олімпійський рух і спортивне життя Рівненщини. Окрім цього відбувся і традиційний конкурс спортивного малюнку, до якого напередодні були залучені місцеві діти. З-поміж декількох десятків робіт спортсмен сам обрав три найкращі, і вручив їх авторам пам’ятні сувеніри.





На правах реклами