Ми у Facebook
30.10.2017, 12:00

Фільм про відому рівненську госпітальєрку покажуть на широких екранах (+ФОТО)

Нещодавно у Рівному відбувся передпрем’єрний показ короткометражної стрічки «Слава Україні – Героям слава!»
Над створенням культурно-патріотичного кінопроекту працював Союз молодих кінематографістів України. Голова об’єднання та продюсерка стрічки Олена Фурдуй розповіла:





Рівняни можуть виграти кілька осінніх подарунків за фото


- Рік тому команда Союзу молодих кінематографістів звернула увагу на те, що у нас немає патріотичних фільмів на українських телеекранах. Мова йде не лише про історії бійців, а й про тих цивільних людей, які живуть серед нас, які вони роблять вчинки аби допомогти завершити війну. Тоді наші сценаристи поїхали в міста України і почали пропонувати цю ідею місцевій владі. Деякі міста відгукнулись і погодились надати фінансування, адже якби ми все робили самотужки нам би не вистачило навіть на елементарні речі.

ФОТО: Враження з міста-столиці

Одні із тих, хто відгукнувся і Рівненська обласна державні адміністрація - з бюджету на створення фільму надали 50 тисяч гривень.

Зйомки відбувались на рівненському військовому полігоні, а акторами епізоду стали актори нашого драмтеатру. «Легенда про госпітальєрів» - це частина стрічки. Так, у Тернополі знімали про героїзм людини з інвалідністю, у Львові про героїзм священика, у Вінниці про героїзм дітей, а у Рівному нам розповіли про Яну Зінкевич.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської ОДА.





На правах реклами