Ми у Facebook
01.11.2017, 10:34

Чи правда, що водопровідна вода у Рівному заражена гепатитом

Останнім часом у соціальних мережах активно шириться інформація, що стався порив водогону у Рівному, через що вода заражена гепатитом А.
Рівненський обласний лабораторний центр офіційно повідомляє, що ця інформація є недостовірною. В Рівному відбувається прогнозований циклічний підйом захворюваності на вірусний гепатит А. Протягом жовтня кількість хворих становила 16 осіб, cеред них - 4 дитини.

Крім грибів на Рівненщині знайшли ще й радіоактивне молоко

При зборі епіданамнезу встановлено контактно-побутовий шлях передачі. Останні дослідження на наявність антигену ВГА у воді з осередків інфекційних захворювань станом на 25 жовтня, як і попередні у цьому році, були від’ємними.

Зазначені показники захворюваності не характерні для передачі через воду, так як останній характеризується одномоментною масовою (на порядок більшою) захворюваністю.

Магнітні бурі у листопаді 2017


Гепатит А називають хворобою «брудних рук», тому, щоб уберегти себе від інфікування, фахівці рекомендують: дотримуватись правил особистої гігієни, ретельно мити овочі та фрукти перед вживанням, не займатись самолікуванням та при появі перших ознак захворювання терміново звертатись до лікаря.

За повідомленням з Державної установи "Рівненський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами