Ми у Facebook
05.11.2017, 12:40

Невдовзі правила в'їзду українців у ЄС можуть знову змінитися

Євросоюз планує з 2020 року змінити правила в’їзду для громадян тих країн, з якими ЄС має безвізовий режим,
Для поїздки зараз достатньо мати біометричний паспорт, зворотній квиток і документи, які підтверджують мету поїздки, строки перебування та місце проживання.

В які країни Євросоюзу можна доїхати поїздом з України

Проте з 2020 року умови можуть змінитися. Так, для в’їзду до ЄС необхідно буде пройти попередню авторизацію в електронній системі. Для отримання дозволу подорожувати Європою треба буде зайти на відповідний сайт та заповнити реєстраційну форму з вказуванням ім'я та прізвища, дати та місця народження, громадянства, паспортних даних та мети поїздки. Реєстрацію треба буде проходити раз на три роки. Коштуватиме розгляд вашої заяви 10 євро. За 72 години ви матимете результат.

Як виготовити закордонний біометричний паспорт у рівненському ЦНАПі: попередня реєстрація

Нові правила торкнуться жителів України, Грузії, Молдови, Америки, Канади та інших країн, які мають безвіз із ЄС. Основною метою впровадження нової системи є збір інформації про іноземних громадян, яка б допомогла визначити, чи несуть вони небезпеку та для того, щоб зменшити потік нелегалів. Рішення щодо запровадження системи не є остаточним, останнє слово має казати Європарламент.



За матеріалами Kordon.com.ua





На правах реклами