Ми у Facebook
07.11.2017, 18:37

В університеті на Рівненщині вшанують українську мову

У Національному університеті «Острозька академія» до Дня української писемності та мови, який відзначають 9 листопада, відбудеться низка наукових та масових заходів.
У цей день в університеті ключовою подією буде дискусія у межах міжнародної платформи «Острог Forum 2017», присвячена обговоренню важливості української мови у національній безпеці нашої держави за участю відомих науковців та громадських діячів. Крім цього, відбудеться нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу для студентської та учнівської молоді «Рідна мова у контексті творчості Уласа Самчука (герменевтичний аспект)», масовий захід «Поетичний марафон» та акція «Академія у вишиванці». Напередодні святкувань до Острозької академії приїдуть брати Капранови із презентацією книги «Майдан. Таємні файли».

В університеті на Рівненщині викладається унікальний курс лекцій (+ФОТО)

Актуальні проблеми культури української мови та мовлення обговорюватимуть на VI Всеукраїнській науково-практичній конференції, яка збере в Острозькій академії провідних філологів з усієї України.

Традиційно студенти та викладачі візьмуть участь у Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності. Також на усіх чекають конкурс риторичних промов «Ода рідній мові», презентація унікального репринтного відтворення Острозького стародруку 1607 року «Лікарство на оспалий умисел» за участю професора Віктора Мойсієнка, виставка «Історія української мови у контексті історії Острозької академії» та презентація збірника «Острозька давнина» за участю керівника Центру вивчення спадщини князів Острозьких, кандидата історичних наук Ігоря Тесленка. Випускник Острозької академії, директор Центрального державного кінофотофоноархіву України ім. Г. С. Пшеничного Владислав Берковський розповість про архівну спадщину України та її використання.

Університет на Рівненщині знову довів, що він один із найкращих

За повідомленням прес-служби Національного університету "Острозька академія".

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами