17.11.2017, 13:16

Запечена курка, картопля та каша з гарбуза: рецепти від "Щедрик"

Смачні та корисні рецепти підійдуть як на щодень, так і для святкового столу.
Птиця, запечена з вершками



Інгредієнти:
● 1 кг філе на вибір (курка, індичка чи качка за смаком)
● 200 г гранатового соку
● рослинна олія для смажіння
● 50 г підсоленого масла ТМ Щедрик
● 200 г цибулі ріпчастої
● 200 г моркви
● 200 г білого сухого вина
● 200 г вершків 35% ТМ Щедрик
#рецепти_Щедрик
#рецепти_Щедрик
● 200 г сиру тривалого визрівання ТМ Щедрик
● 3-4 ст. л. кабачкової ікри ТМ Щедрик
● сіль, спеції
● сироп «Гренадін» ТМ Щедрик для подачі

Приготування:

Філе птиці наріжте довгими брусочками, складіть в скляний або керамічний посуд, додайте кабачкову ікру, добре перемішайте, залийте гранатовим соком і відставте в холодильник на 10-12 годин.
Вийміть філе з маринаду, посоліть, додайте спеції і обсмажте до готовності на рослинній олії. Окремо обсмажте на олії дрібно нарізані моркву і цибулю, додайте маринад, підсолене масло, вино, вершки і дайте покипіти, постійно помішуючи, 3-5 хвилин.
У змащену маслом форму викладіть обсмажене філе, залийте соусом, зверху засипте натертим на тертці сиром і поставте в гарячу духовку на кілька хвилин. Як тільки на сирі з`явитися золотава скоринка, вийміть з духовки, полийте сиропом «Гренадін» і відразу подавайте на стіл.

Картопля, запечена з бринзою та сиром з прянощами



Інгредієнти:
● 1 кг картоплі
● 100 г підсоленого масла ТМ Щедрик
● петрушка, кріп – по одному пучку
● 300 г бринзи ТМ Щедрик
● 200 г сиру з прянощами ТМ Щедрик
● 100 г сметани 15% ТМ Щедрик
● 1 зубчик часнику
● 1 щіпка чорного меленого перцю

Приготування:


Картоплю гарно вимийте, але не чистіть. Виріжте у кожній картоплині серединку. Покладіть туди по шматочку масла. Тим часом наріжте петрушку, кріп та часник (або подрібніть у блендері).

Виделкою розімніть бринзу та сметану, додайте зелень і гарненько перемішайте.

У картоплю з маслом покладіть начинку із бринзи, сметани та зелені. Загорніть кожну картоплину у фольгу і покладіть запікатися у мангал до жару. Коли картопля дійте до готовноті, дістаньте її з фольги і кожну картоплину зверху посипте ще натертим сиром з прянощами. Подавайте, прикрасивши зеленню.

Авторський рецепт корисної і смачної страви - гарбузової каші з рисом. Наче традиційний, але з родзинкою, в інтерпретації директора з розвитку ТМ Щедрик - Марії Рудомської.



Вам знадобляться:
• 1 пачка (1 кг) пропареного рису
• 200 г (стаканчик) вершків 10% ТМ Щедрик
• 1 пакет молока ТМ Щедрик
• 1 середній гарбуз
• курага і родзинки - по жмені
• масло ТМ Щедрик для приготування рису і змащування казанку
• гвоздика (кілька штук)
• кориця (за смаком)
• мед (орієнтовно 200 г)
• 2 курячих яйця
• секретний інгредієнт - цедра апельсина в пряному сиропі ТМ Щедрик (баночка).

Приготування: для початку відваріть рис та замочіть курагу і родзинки в окропі. Очищений і подрібнений на кубики гарбуз відваріть до напівготовності у воді, додавши туди стаканчик вершків і гвоздику.
Форму чи казанок щедро змастіть маслом, висипте туди рис, курагу, родзинки, залийте медом, за бажанням додайте корицю. Вимішайте. Тоді вийміть з цедри бодян і вилийте все з баночки в суміш, ще раз вимішайте. 🍊Додайте гарбуз і залийте молоком. Поставте в добре розігріту духовку. Десь через хвилин 20-30 дістаньте, залийте збитим яйцем і зменшіть температуру. Випікайте до готовності (каша має загуснути та покритися легкою скоринкою). Повірте, саме наша цедра в пряному сиропі надасть особливого смаку та витонченої нотки!

web: www.agropererobka.com.ua
Щасливе Рівне