Запечена курка, картопля та каша з гарбуза: рецепти від "Щедрик"

Інгредієнти:
● 1 кг філе на вибір (курка, індичка чи качка за смаком)
● 200 г гранатового соку
● рослинна олія для смажіння
● 50 г підсоленого масла ТМ Щедрик
● 200 г цибулі ріпчастої
● 200 г моркви
● 200 г білого сухого вина
● 200 г вершків 35% ТМ Щедрик
● 200 г сиру тривалого визрівання ТМ Щедрик
● 3-4 ст. л. кабачкової ікри ТМ Щедрик
● сіль, спеції
● сироп «Гренадін» ТМ Щедрик для подачі
Приготування:
Філе птиці наріжте довгими брусочками, складіть в скляний або керамічний посуд, додайте кабачкову ікру, добре перемішайте, залийте гранатовим соком і відставте в холодильник на 10-12 годин.
Вийміть філе з маринаду, посоліть, додайте спеції і обсмажте до готовності на рослинній олії. Окремо обсмажте на олії дрібно нарізані моркву і цибулю, додайте маринад, підсолене масло, вино, вершки і дайте покипіти, постійно помішуючи, 3-5 хвилин.
У змащену маслом форму викладіть обсмажене філе, залийте соусом, зверху засипте натертим на тертці сиром і поставте в гарячу духовку на кілька хвилин. Як тільки на сирі з`явитися золотава скоринка, вийміть з духовки, полийте сиропом «Гренадін» і відразу подавайте на стіл.
Картопля, запечена з бринзою та сиром з прянощами

Інгредієнти:
● 1 кг картоплі
● 100 г підсоленого масла ТМ Щедрик
● петрушка, кріп – по одному пучку
● 300 г бринзи ТМ Щедрик
● 200 г сиру з прянощами ТМ Щедрик
● 100 г сметани 15% ТМ Щедрик
● 1 зубчик часнику
● 1 щіпка чорного меленого перцю
Приготування:
Картоплю гарно вимийте, але не чистіть. Виріжте у кожній картоплині серединку. Покладіть туди по шматочку масла. Тим часом наріжте петрушку, кріп та часник (або подрібніть у блендері).
Виделкою розімніть бринзу та сметану, додайте зелень і гарненько перемішайте.
У картоплю з маслом покладіть начинку із бринзи, сметани та зелені. Загорніть кожну картоплину у фольгу і покладіть запікатися у мангал до жару. Коли картопля дійте до готовноті, дістаньте її з фольги і кожну картоплину зверху посипте ще натертим сиром з прянощами. Подавайте, прикрасивши зеленню.
Авторський рецепт корисної і смачної страви - гарбузової каші з рисом. Наче традиційний, але з родзинкою, в інтерпретації директора з розвитку ТМ Щедрик - Марії Рудомської.

Вам знадобляться:
• 1 пачка (1 кг) пропареного рису
• 200 г (стаканчик) вершків 10% ТМ Щедрик
• 1 пакет молока ТМ Щедрик
• 1 середній гарбуз
• курага і родзинки - по жмені
• масло ТМ Щедрик для приготування рису і змащування казанку
• гвоздика (кілька штук)
• кориця (за смаком)
• мед (орієнтовно 200 г)
• 2 курячих яйця
• секретний інгредієнт - цедра апельсина в пряному сиропі ТМ Щедрик (баночка).
Приготування: для початку відваріть рис та замочіть курагу і родзинки в окропі. Очищений і подрібнений на кубики гарбуз відваріть до напівготовності у воді, додавши туди стаканчик вершків і гвоздику.
Форму чи казанок щедро змастіть маслом, висипте туди рис, курагу, родзинки, залийте медом, за бажанням додайте корицю. Вимішайте. Тоді вийміть з цедри бодян і вилийте все з баночки в суміш, ще раз вимішайте. 🍊Додайте гарбуз і залийте молоком. Поставте в добре розігріту духовку. Десь через хвилин 20-30 дістаньте, залийте збитим яйцем і зменшіть температуру. Випікайте до готовності (каша має загуснути та покритися легкою скоринкою). Повірте, саме наша цедра в пряному сиропі надасть особливого смаку та витонченої нотки!
web: www.agropererobka.com.ua

З 1 липня соцвиплати оформлятиме Пенсійний фонд: що зміниться для українців

З 1 липня 2025 року в Україні відбудеться важлива зміна в системі соціального захисту: функції призначення та виплати державної соціальної допомоги окремим категоріям громадян перейдуть від органів соцзахисту населення до Пенсійного фонду України (ПФУ).
переглядів: 177
Ламінування документів: чи можна це робити та що кажуть у ДРАЦС

Чимало людей, намагаючись зберегти документ від псування, звертаються до послуги ламінування. Водночас виникає закономірне питання: чи залишається заламіноване свідоцтво дійсним?
переглядів: 180
Документи для виїзду дитини за кордон: що перевіряють прикордонники

З початком літнього сезону традиційно зростає кількість охочих перетнути державний кордон. Серед них — значна частина жінок із дітьми.
переглядів: 191
Проїзд у Рівному може подорожчати

Тема здорожчання квитків на проїзд хвилювало рівнян здавна. Адже, фактично, оплата за проїзд є щоденною витратою й будь-яке здорожчання неминуче вдарить по кишені, накопичившись за деякий час у відчутну суму.
переглядів: 297
Кіт Інжир та його авторка Олена Павлова завітають на Літературний форум у Рівному

14–15 червня у Рівному відбудеться Літературний форум-2025. Однією з особливих подій стане участь відомої української художниці та письменниці Олени Павлової, авторки популярного персонажа Кота Інжира.
переглядів: 230