Ми у Facebook
20.11.2017, 13:22

На Рівненщині помер відомий фотограф

Зупинилося серце Василя Пилип'юка.
"Коли ми із дружиною Василя Пилип’юка Анною і їхнім зятем Юрієм покидали реанімаційне відділення Рівненської обласної лікарні, то жевріла надія, що він не згасне… Однак…

Улюблений син Прикарпаття, лауреат Національної премії України, професор Василь Пилип’юк помер на Рівненщині, яку любив як людина і як митець, – про неї він видав два фотоальбоми.

Його вшанували у моєму рідному селі Городець Володимирецького району рік тому – йому присвоїли звання «Почесний громадянин Городця». Тут він взяв участь у закладанні Парку письменників України, подарував для бібліотеки 51 свій унікальний фотоальбом.
Його запам’ятали у поліському краї і як викладача фотомистецтва факультету журналістики МЕГУ імені академіка Степана Дем’янчука у Рівному.

Прадавній генетичний код Василя Пилип’юка скроплений божественною росою творення, яка з плином тисячоліть розкраплилася в поколіннях, а в його єстві знову постала воєдино, застигла-затверділа, вибухнула і поділилася на міріади діамантів. От він і добував їх із шахти своєї бездонної художницької душі…

Вічна йому пам’ять",
- написав на своїй сторінці у мережі Фейсбук журналіст з Рівного Віктор Мазаний.


Як повідомляється на сторінці Василя Пилип'юка у мережі Фейсбук, у суботу, 18 листопада, він повертався автомобілем з Київського Національного університету культури і мистецтв, де працював завідувачем кафедри фотомистецтва, під час зупинки неподалік міста Рівного раптово втратив свідомість. Швидка допомога доставила його до реанімації. Діагноз - масивна розшаровуюча аневризма грудного відділу аорти. Між 6 і 7 ранку пішов з життя.

Василя Пилип'юка поховають сьогодні, 20 листопада, на Личаківському цвинтарі у Львові.

Довідка: Василь Пилип’юк, як повідомляє видання kurs.if.ua, народився 10 січня 1950 у Новоселиці Снятинського району. Був лауреатом Національної премії України імені Тараса Шевченка (1993), заслужений діяч мистецтв України (1998), йому присвоєно вчене звання професора (2015). Художник Міжнародної федерації фотомистецтва (FIAP) (2007), президент видавничого підприємства "Світло й Тінь", головний редактор журналу "Світло й Тінь", член Національної спілки журналістів України, член президії та правління Національної спілки фотохудожників України, заступник президента Світового об'єднання фотографів українців (С. О. Ф. У. США), професор Львівської національної академії мистецтв.

Василь Пилипюк – автор 87 фотоальбомів.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ