Ми у Facebook
04.12.2017, 15:30

У Рівному платитимуть за найкращу статтю

Про це розповіли студентам – журналістам.
Вже вдруге в Україні відбудеться Національна премія «MEDIA etc. 2.0». Це конкурс для професійних медійників, які спеціалізуються на економічній проблематиці та висвітлюють процес реформування економіки України, зміни у податковій сфері, підтримку та розвиток вітчизняного підприємництва.



Засновники премії - ГО «Інститут податкових реформ» та «Громадське радіо» - днями провели зустріч з рівненськими студентами, які впевнено опановують журналістську професію в МЕГУ ім. академіка Степана Дем'янчука.



Студентам розповіли про премію, а ще обговорили основні тенденції бізнесу в 2030 році. Голова оргкомітету національної премії "MEDIA ETC. 2.0" та голова ГО "Інститут податкових реформ" Олена Хотенко розповідає, що минулорічне нагородження стимулювало журналістів до висвітлення економічних тем у ЗМІ:



- Саме завдяки тому, що ми започаткували традицію визначати і нагороджувати кращих, конкурс їх стимулював до того, щоб дійсно висвітлювати ці процеси, дивитись, яким чином суспільство реагує взагалі на економічні процеси, на реформи, адже на сьогоднішній день така непроста ситуація в економіці країни. Саме журналісти є тим мостиком, який показує та відображає настрій суспільства, необхідності суспільства, яким чином та або інша реформа впливає на людину.



На зустрічі зібралось чимало студентів. Зокрема, студентка-другокурсниця факультету журналістики Тетяна Папченко поділилась своїми враженнями:



- Дуже сподобалась зустріч. Олена Хотенко цікаво розповіла нам про можливість не лише застосувати знання на практиці, а й на цьому підзаробити.



До, слова окрім грошових нагород, кращі конкурсанти отримають можливість пройти стажування у столичних ЗМІ. Викладачі раді таким можливостям своїх студентів, бо це дозволить студентам розвиватися.



Завідувач кафедри соціальних комунікацій Вікторія Золяк каже, що подібні конкурси та премії відкривають перед студентами багато перспектив:



- Це чудова можливість для студентів проявити себе, виявити креативних дітей. Знову ж таки це можливість проходження певної практики, отримання нових навичок, і відповідно, вони можуть певним чином, отримати фінансову винагороду.



До участі у цьогорічному конкурсі запрошуються журналісти, які займаються професійною діяльністю у редакціях чи поза штатом вітчизняних друкованих видань, телеканалів, радіостудій та інтернет-видань, а також студенти, незалежні журналісти, фрілансери, що сплачують податки в Україні. Конкурс розпочався 21 листопада і триватиме до 21 грудня 2017 р. Нагородження переможців відбудеться у Києві у лютому наступного року.







На правах реклами