Ми у Facebook
25.12.2017, 10:00

Сьогодні прощатимуться з легендарною рівненською ткалею

Пішла з життя легендарна ткаля, ветеран Рівненського льонокомбінату, Героїня соціалістичної праці, кавалер багатьох орденів і медалей - Мілентина Станіславівна Бондарєва. Жінці було 84 роки.
Все своє життя ця енергійна, життєлюбна та завжди активна жінка присвятила улюбленій праці на Рівненському льонокомбінаті. Ще за життя вона стала легендою, на яку рівнялися цілі покоління юних ткаль. Приїхавши до Рівного у 1965 році, молода Мілентина Бондарєва стояла біля витоків промислового гіганта, продукція якого в ті часи славилась не тільки в кожній українські родині, а експортувалась навіть до Японії та США. Натруджені руки цієї невтомної жінки звикли працювати у три зміни, в підвищеній зоні на шести верстатах. І держава належно оцінила її трудові подвиги: Мілентина Бондарєва була Героєм соціалістичної праці, двічі Кавалер ордена Трудового Червоного Прапора і Дружби народів, нагороджена титулом «Краща ткаля легкої промисловості СРСР», титулом «Відмінник якості», майстер «Золоті руки», нагороджена орденом Леніна та медалями «Золота зірка».



Та найбільшою втіхою і нагородою для Мілентини Станіславівни завжди була праця, яка приносила їй задоволення, спілкування і робота з молоддю, і, звичайно ж, процвітання її улюбленого Льонокомбінату, якому вона присвятила свої найкращі роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Рівненський льонокомбінат готується до запуску джинсового виробництва


Наполеглива і старанна працівниця, передовик виробництва, Мілентина Бондарєва була знана своєю безкомпромісною вдачею, активною життєвою позицією. Вона завжди прямо і відкрито висловлювала свої претензії чи зауваження, сміливо виступала від імені колективу і колег по цеху перед начальниками, майстрами, директорами найвищих рангів, відстоювала інтереси трудового колективу Льонокомбінату, дбаючи про безперебійну і якісну роботу підприємства.

Тому саме вона у 2011 році, на запрошення нового власника Льонокомбінату Олега Червонюка очолила Громадську організацію «Громадянський рух «Льонокомбінат». Так улюблене підприємство, занепад котрого із 90-х років Мілентина Станіславівна переживала вкрай тяжко, повернулося в її життя, наче повсталий із попелу Фенікс. І незважаючи на поважний вік, Мілентина Бондарєва шість років була невтомним, енергійним, життєдайним локомотивом громадського життя Льонокомбінату.

На чолі разом із ветеранами та пліч-о-пліч із нинішнім трудовим колективом відродженого підприємства вона долала усі труднощі нового часу і завжди була на передовій боротьби промислового гіганта із корупцією та чиновницьким свавіллям.


Програма “Моя робота”: власник Рівненського льонокомбінату Олег Червонюк

Окрім цього, Мілентина Станіславівна Бондарєва була членом президії Рівненської обласної ради ветеранів та багато років співала в народному аматорському хорі ветеранів війни та праці «Патріот».
Енергійна, активна, щира і спрагла до життя – такою запам’яталась вона близьким, друзям і колегам. Жінка-легенда нашого міста, згусток невичерпної енергії та оптимізму, джерело натхнення і приклад великої любові до людей та життя. Вічна Вам пам'ять і Царство Небесне, дорога Мілентино Станіславівно.

Прощання з Мілентиною Станіславівною Бондарєвою відбудеться у понеділок, 25 грудня. З 11-ої години - у дворі її будинку за адресою Пушкіна, 5. А з 12:00 - прощальна церемонія в Пантеоні на кладовищі "Нове" ("Молодіжне"). Поховають легендарну Мілентину Бондарєву на центральній алеї кладовища.

http://golosno.com.ua/suspilstvo/1514127032-rivnenskiy-lonokombinat-u-zhalobi-ne-stalo-legendarnoyi-tkali-milentini





На правах реклами