Ми у Facebook
01.01.2018, 12:00

Власник компанії «AutoPlus» Андрій БІЛАНЧУК: «Гроші не псують людину – вони показують, хто вона насправді»

Народний клуб «Верес» (Рівне) буквально перевернув історію українського футболу, зробивши те, що іншим ніколи не вдавалося – за два роки пробився до елітного футбольного дивізіону і зараз бореться за потрапляння в Єврокубки.
Вся Україна знає про «Верес», але не всім відомі ті люди, які першими повірили в ідею і підтримали її. Одним з таких був і залишається власник відомої в Україні та за кордоном компанії «AutoPlus», віце-президент «Вереса» Андрій БІЛАНЧУК. Більше про нього – у нашому ексклюзивному інтерв’ю.

– Андрію, розкажіть, де ви народилися і хто ваші батьки?

– Народився на Волині в смт Маневичі. Тут пройшло моє дитинство, тут я закінчив школу. Здобувати вищу освіту поїхав до Рівного. Навчався на «Банківській справі», але, зізнаюся, за спеціальністю ніколи не працював.
Особистість допомогли розвинути мої батьки. Мама, Надія Василівна, вчителька математики, – навчила мене та двох старших сестер поважати людей та працю. Дуже люблю розповідати дітям про професію свого батька. Він працював машиністом тепловоза. Мене й надалі підбадьорює його почуття гумору та наполегливість.
Батьки завжди давали право вибору. Однак, у нашій сім’ї досі існує традиція, як в італійців та жителів Країни Басків: важливі справи обговорювали безпосередньо за участі «старших» і, як належить, остаточне рішення – за батьками.

– Звідки хист до підприємницької діяльності?

– Певні здібності виникли еволюційно. Більше 20 років тому, у складні часи, коли не платили заробітну платню і важко було утримувати сім’ю, батьки вирішили зайнятися торгівлею. Тоді це був чи не єдиний реальний спосіб заробітку.
Пам’ятаю свою першу поїздку до Польщі. Мені тоді було 14 років. Звісно, мамі було неприємно, що її діти стоять на ринку, однак на той момент іншого вибору не було. Умови торгівлі були жорсткі – або дуже холодно, або дуже гаряче. Але саме у ті роки я зрозумів, що вмію продавати, та прийняв ключове для себе правило, що працюватиму тільки на себе.

– З чого почався «AutoPlus»?

– «AutoPlus» розпочався у період кризи. А криза – це завжди нові можливості для розвитку бізнесу. Єдине, що потрібно, – перелаштуватися під нові виклики ринку. Мені це вдалося. Зараз зрозуміло, що «AutoPlus» – не випадковість. Це багаторічна праця, поступове формування команди, чесність та наполегливість, віра у спільну ідею. Ми реалізовуємо вживані авто марки «Renault» для підприємців та великих компаній. Усі наші автомобілі мають сервісну історію, достовірність якої можна легко перевірити. На наших сервісах ми забезпечуємо можливість подальшого технічного обслуговування та 100% наявність усіх запчастин.

– Як, власне, виникла ідея назви компанії? Які плани розвитку бізнесу?

– Назву придумав, коли перебував у справах за кордоном. «Auto» – бо ми продаємо автомобілі. «Plus» – бо надаємо, окрім продажу, чимало інших сервісів – технічне обслуговування, підбір та продаж автозапчастин та багато іншого.

Сьогодні ми представлені у трьох містах України – Рівне, Луцьк, Київ. У планах – збільшити представництва до 10 міст, а також розпочати освоєння ринку легкових авто.

Та найголовнішим моїм планом є примножувати справжній успіх – а це сім’я та міцні стосунки з рідними та близькими мені по духу людьми.

– Як вирішили долучитися до створення Народного клубу?

– «Верес» – це був виклик. Коли до мене звернувся Олексій Хахльов, то його ідея вражала, але насторожувала водночас. Та я з радістю погодився допомагати. Було важко, нам сміялися в очі. Проте, завдяки об’єднанню народу, влади та бізнесу, ми довели, що неможливе – буває. Так я став віце-президентом НК «Верес». Щодо офіційного спонсора, то довго зважував: як віце-президент і як бізнесмен. Зараз я задоволений результатами команди менеджерів – професіоналів, які рекламують та прославляють наш клуб та компанію «AutoPlus», яка його підтримує.

– Чому саме рівненський «Верес», а не команда малої батьківщини «Волинь»?

– Бо «Верес» – це унікальний проект справжнього Народного клубу. Бо Рівне – це батьківщина моєї дружини. Тут народилися мої діти. Місто стало домівкою і для мене.


Крім того, на Волині я допомагаю команді «Динамо» з моїх рідних Маневичів. Там також проводжу дитячі фестивалі, футбольні турніри, підтримую ветеранів АТО.

– Про що мрієте?

– Мрію піти на новий стадіон «Авангард» і переглянути там матч Ліги чемпіонів «Вереса» проти Манчестер Юнайтед. Потім поїхати в рівненський аеропорт і полетіти у будь-яке місто Європи. Щоб, перебуваючи у бізнес-справах «AutoPlus», скажімо, у Лондоні, зустрічав там українських програмістів, які вже повернулися на Батьківщину. Бо в нас почали дбати про інтелектуальні ресурси, створили сприятливі умови для бізнесу. Також хочу, щоб коли підростуть мої діти, вони пишалися тим, що я був причетний до становлення «Вереса» та всіх хороших речей, які ще будуть у Рівному.



– Які б поради ви дали бізнесменам-початківцям?

– По-перше, запорука успіху – якісний продукт, задоволений клієнт, вмотивований працівник. Ви маєте покращувати життя ваших клієнтів. Тільки тоді вони стануть постійними.
По-друге, багато читайте. Оскільки 90 відсотків успіху залежить від самоосвіти. Читайте біографії, поради успішних людей та історичних постатей. Таким чином зможете знайти або запозичити певну тактику для розвитку своєї справи. Не лінуйтеся витрачати час на здобуття нових знань – відвідування лекцій та тренінгів, які додають впевненості в управлінні бізнесом.
По-третє, тримайте слово. І пам’ятайте: успіх – це не тільки гроші. Це водночас активна позиція у суспільстві та відданість своїм переконанням.

– Назвіть власні правила життя.

– На першому місці – завжди сім’я.
Гроші не псують людину. Вони тільки показують, хто людина є насправді.
Швидкого успіху не буває. Це завжди багаторічна праця, послідовність та наполегливість.
Тримайте слово. Завойовуйте довіру друзів та партнерів.

До теми:

Віталій Бойко: "Секрет успіху – це злагоджена робота колективу та підтримка небайдужих людей"
Оксана Лозова: "Цей рік мені вкотре довів, що наше майбутнє залежить від кожного з нас"





На правах реклами