Ми у Facebook
03.01.2018, 12:46

Клевань і Сарненщина прийняли змагання серії «Ти зможеш, якщо зміг я!»

Напередодні Дня святого Миколая на Сарненщині відбулися спортивні змагання «Ти зможеш, якщо зміг я!». За традицією в ніч перед Днем святого Миколая всі діти знаходять подарунки під своїми подушками,
За спортивною традицією «Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, подарунки можна здобути у чесній спортивній боротьбі. Тому в переддень такого свята гості з Рівного завітали до Чудельської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №1 І-ІІ ступенів і провели для місцевих дітей змагання в рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Ти зможеш, якщо зміг я!»

Після короткого знайомства з правилами проходження естафет, всі шість команд одразу ж перейшли до обговорення командних стратегій. Краще підготовлені діти, допомагали своїм партнерам по команді, які трішки відставали, тому різниця в індивідуальній майстерності нівелювалася злагодженою командною роботою. Кожна естафета містила в собі елементи з баскетболу, волейболу, флорболу та дартсу. Зі всіма цими видами спорту діти вже були знайомі раніше, адже на базі своєї школи, під керівництвом вчителів фізичної культури, регулярно влаштовують подібні змагання.

Цього разу більше ніж іншим пощастило колективу «Скорпіон», який став переможцем змагань. «Динамо» в загальному заліку набрали з тріумфаторами однакову кількість балів і поступилися їм лише за результатами в першій естафеті, а замкнули трійку призерів «Патріоти». Всі команди, яким пощастило здійнятися на п’єдестал, отримали спортивні нагороди та подарунки від Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області, які все ж випередили дарунки від святого Миколая.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

На Кореччині пройшла легкоатлетична «розминка»

Кращий софтболіст Рівненщини провів «Розминку від чемпіона» на Березнівщині

Майже одночасно відбулися подібні спортивні змагання у Клевані. Діти з Клеванської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату №1 І-ІІІ ступенів щороку залучаються до змагань в рамках Всеукраїнських фізкультурно-оздоровчих заходів «Ти зможеш, якщо зміг я!». Тут навчаються діти з вадами зору, але це зовсім не заважає їм достатньо часу приділяти фізичному розвитку. Активні ігри і спорт, в усіх його проявах, супроводжує малечу повсюди. Цього разу їхнє активне дозвілля допомогли організувати працівники «Обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, які за підтримки Відділення НОК України в Рівненській області підготували для дітей цілу програму з командних спортивних естафет.

Школярам, які були розподілені на рівносильні команди, запропонували позмагатися у завданнях з елементами баскетболу, волейболу, флорболу, дартсу та інших видів спорту. Проходження кожної дистанції відбувалося на час, тому на маленькому майданчику розгорнулася справжня боротьба. Ніхто не хотів поступатися і завжди викладався на повну. Результатом такого налаштування стали дуже близькі результати всіх команд. До прикладу, в деяких естафетах різниця між колективами, які посіли перше і третє місце, була менше п’яти секунд.

В загальному підсумку трійка команд виглядала так:
1 місце – «Україна»;
2 місце – «Карпати»;
3 місце – «Барселона».

По завершенню заходу, всі переможці та призери, отримали спортивні відзнаки від організаторів. Однак, ці подарунки для учасників стали лиш приємним доповненням до хорошого настрою, який дарує спорт.






На правах реклами