Ми у Facebook
09.01.2018, 16:02

День ангела Антоніни та Степана: походження імен, характери і талісмани

Сьогодні, 9 січня, свої іменини святкують жінки на ймення Антоніна та чоловіки на ймення Степан. Ми підготували для вас добірку цікавої інформації про ці імена, їх походження, значення та характери.
Яка вона, Антоніна?

Значення: «Та, що вступає в бій».

Походження: Це ім`я являє собою жіночу форму від імені Антон. Ім`я колись було родовим римським ім`ям.

7 рецептів куті на Різдвяний Святвечір

Характер: Це ім`я містить в собі як би два імені: Тоня і Ніна. Називаючи дитину Тонею, батьки прищеплюють їй привітність, веселість, добродушність. Але чим старше вона стає, тим сильніше проявляється друга частина імені – Ніна: несуча владність і розважливість. Якщо батьки веселі і безтурботні, вони не дадуть проявитися цим негативним якостям, якщо ж меркантильні, Антоніна виросте надмірно прагматичною, зібраною і врівноваженою. У дитячому віці у дівчинки Антоніни виявляються схильності керувати і командувати. Їй подобається бути вихователькою для найменших дітей, і вони їй із задоволенням підкоряються. Вона добра, великодушно «прощає» пустощі своїх підшефних.

Читайте також: День ангела Павла та Івана: походження імен, характер і значення

Дорослі довіряють Антоніні маленьких дітей, і вона не обманює довіри. Вдома Антоніна – перша мамина помічниця. Вона доглядає за молодшими братиками і сестричками, здатна приготувати смачний обід, зробити прибирання в квартирі, сходити в магазин за покупками.

Навчання дається Антоніні не без зусиль, але вона відповідальна, завзята і гарні оцінки в неї не рідкість. Може отримати спеціальність вчителя, вихователя, лікаря, кравчині. Має непогані організаторські здібності, але на посаді керівника у неї можуть виявлятися деспотичні риси. Антоніну постійно оточує безліч шанувальників, і в стосунках з ними вона безтурботна і не обтяжує себе тим, щоб бути вірною комусь одному.

Вийшовши заміж, перетворюється в зразкову берегиню сімейного вогнища. Всі сили і помисли її спрямовані на забезпечення щастя і достатку в родині. Заради збереження сім`ї готова терпіти витівки чоловіка-п`яниці, миритися з невірністю.

Читайте також: День ангела Артема та Євгенії: значення імен, характер і талісмани

Чим порадувати іменинницю: Приготуйте смачне святкове блюдо, наприклад, легкий тортик.

Фоносемантика: Слово Антоніна справляє враження чогось хорошого, красивого, простого, гладкого, округлого, доброго, величного, гучного, хороброго, великого, яскравого, радісного.

Талісман: лілія. Колір: синій. Камінь: сапфір. Знак зодіаку: позитивний вплив ім`я робить на Тельців і Риб.

Який він, Степан?

Значення: «Вінок».

Походження: Ім`я походить від давньогрецького слова «стефанос». Поширене у всій Європі в формах Етьєн, Естебан, Іштван, Стівен.

Характер: Маленький Степан – пустотливий і непосидючий хлопчик, любить найрізноманітніші ігри. Спілкуватися з ним легко і весело. Степан дуже рухливий, і за підручниками йому всидіти важко. Але, володіючи гарною пам`яттю, він швидко схоплює потрібний матеріал, легко його запам`ятовує. Батькам може доставляти клопоти своїм невгамовним характером, а вчителі будуть його побоюватися за спостережливість і гострі зауваження, які він робить, помічаючи помилки дорослих.

Читайте також: День ангела Дмитра та Анастасії: значення імен, характер, талісмани

Степан може вибрати професію, пов`язану з творчим характером праці. Він буде хорошим художником, модельєром, архітектором. У Степана багато друзів і знайомих, для нього відкриті всі двері. Швидко орієнтується в новій обстановці. Недовго пам`ятає образи. Особливо добре себе відчуває в жіночому товаристві. При дамах Степан блищить дотепністю, він веселий і для кожної жінки знайде вдалий комплімент.

У сімейному житті відносини Степана з дружиною будуть складатися не так вже безхмарно. Надмірна товариськість Степана буде давати привід для ревнощів. Можливі розлучення і новий шлюб. Дітьми займається час від часу, перекладаючи всі турботи, пов`язані з їх вихованням, на дружину.

Читайте також: День ангела Костянтина та Марії: походження імен, талісмани та характери

Чим порадувати іменинника: Приготуйте смачне святкове блюдо, наприклад, мексиканську сальсу.

Фоносемантика: Слово Степан справляє враження чогось тихого, тьмяного.

Талісман: горобина. Колір: світло-коричневий. Камінь: авантюрин. Знак зодіаку: ім`я підходить Овнам, Близнюкам, Терезам, Скорпіонам, Козерогам, Водоліям і Рибам





На правах реклами