Ми у Facebook
16.01.2018, 14:40

Рівнянка Ольга Полюк стала дев’ятою на Кубку світу з фрістайлу

Рівненська фрістайлістка Ольга Полюк зайняла дев'яте місце на етапі Кубка світу з фрістайлу в лижній акробатиці, що проходить в американському Дір-Веллі.
Як інформує isport.ua, у фіналі змагань українка виконала стрибок з високою складністю з коефіцієнтом 3,750, однак глибоке приземлення завадило отримати від суддів високі оцінки. Тим не менше, 9 місце серед 33 спортсменок – достойний результат.

Наступна можливість продемонструвати себе в Ольги Полюк буде 19 та 20 січня, коли відбудеться етап Кубка світу Лейк-Плесіді (США).

Попередній етап Кубка Світу з фрістайлу, дисципліна - акробатика, завершився в Москві. Як завжди, фінали вийшли дуже цікавими як у дівчат так і у хлопців.

На жаль, Ольга Полюк у фіналі перебрала зі швидкістю і приземлення не вийшло, як наслідок, вона зайняла одинадцяту позицію.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненська фристайлістка Ольга Полюк виступила в Білорусі

Ольга Полюк у Швейцарії завоювала бронзову нагороду

Раніше, етап Кубка Європи з акробатичного фрістайлу пройшов у фінському місті Рука. Загалом українські спортсмени завоювали два «срібла» та одну «бронзу».

Рівненська «повітряна лижниця» Полюк виграла спершу срібну медаль (сума за два стрибки 155,16 бала), а наступного дня до неї додала ще й бронзову нагороду (155,61 бала).

Інша рівнянка - Анастасія Новосад - на одному з двох етапів Кубка стала дев'ятою. Нагадаємо, що спортсменка перед цим перенесла операцію на коліні та, фактично, пропустила значний період тренувань.

Довідка. Фрістайл — зимовий олімпійський вид спорту, загальна назва для різноманітних дисциплін, в яких лижники змагаються не тільки на швидкість проходження певної дистанції, а й у виконанні лижних трюків.

На Зимових Олімпійський іграх 2010 у Ванкувері розігруються шість комплектів медалей в окремих видах фрістайлу: могулі, повітряній акробатиці та скікросі. Крім цих видів фрістайлу існує багато інших, наприклад, лижний балет та види «нової школи», в яких використовуються спеціальні споруди на зразок хаф-пайпу.

Фрістайл з'явився на Олімпіаді в Калгарі 1988 року як показовий спорт. Починаючи з Альбервіля (1992) могул увійшов до офіційної програми Ігор. Повітряна акробатика отримала статус олімпійської дисципліни з Ігор 1994 в Ліллехаммері. Скікрос дебютував на Олімпіаді 2010.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ