Теплицю-термос для бананів та апельсинів збудував мешканець Острожчини

Теплиця знаходиться в землі на глибині до трьох метрів, з усіх боків утеплена пінопластом. Якщо, приміром, на вулиці до 5 градусів морозу, то в теплиці навіть без обігріву тримається температура +5°С.
Сонячне проміння потрапляє до рослин через прозорий дах конструкції.

Ширина такої теплиці, за словами пана Анатолія, має бути не більше 5 метрів, а довжина – будь-яка. Розташовувати конструкцію потрібно із заходу на схід, щоб упродовж усього дня у ній було сонце.
- Лимонам зимою потрібно до чотирьох градусів тепла, а апельсинам і мандаринам може бути і вдвічі менше. Ці фрукти навіть три місяці без світла можуть обійтися, – каже пан Анатолій.
До речі, один лимон дозріває за 7–10 місяців, апельсини дозрівають за рік. Ананасу потрібно два роки, щоб вирости. Найменш вибагливими є банани.
За матеріалами ostrog.rayon.in.ua

Як рано з рівненського автовокзалу їдуть автобуси і маршрутки (II частина)

Літо кличе у дорогу! Тож це найкращий час, аби розширити власні горизонти і вирушити в дорогу. Й запорука хорошої мандрівки – це правильне й доцільне планування. І тут у нагоді стане розклад руху транспорту.
переглядів: 80
Рівненський пологовий будинок чекає майбутніх батьків на День відкритих дверей

Пологовий будинок Рівненської міської ради запрошує майбутніх батьків на День відкритих дверей, який відбудеться у суботу, 19 липня, о 10:00. Це чудова нагода ознайомитися з умовами та процесом пологів, а також отримати відповіді на всі питання, що турбують майбутніх батьків.
переглядів: 91
Сало по-українськи: традиція, смак і трохи користі

Сало — це більше, ніж просто їжа. Для багатьох українців воно — символ дому, традицій, душевної гостинності й навіть національної ідентичності. Поки хтось іронізує, мовляв, без сала в Україні й хліб не смакує, ми розповімо: чому цей продукт досі залишається улюбленим, чим корисний (і коли — ні), як його їдять та з чим поєднують.
переглядів: 145
Ботулізм та літня спека: як уникнути небезпеки при споживанні риби – рекомендації фахівців

Державне агентство меліорації та рибного господарства України наголошує на важливості дотримання правил безпечного споживання риби та морепродуктів у літній період. У зв'язку зі спекою значно зростає ризик харчових отруєнь та гострих кишкових інфекцій, серед яких особливу небезпеку становить ботулізм.
переглядів: 149
Другий урожай: що посадити в липні, щоб отримати врожай до осені

Липень – не лише пора збору першого врожаю, а й чудова можливість для дачників та городників отримати "другу хвилю" свіжих овочів та зелені. На звільнених грядках, які вже віддали свої ранні весняні дари, можна знову садити культури, що дозволить насолоджуватися вітамінами до пізньої осені або навіть наступної весни.
переглядів: 145
Реклама