Ми у Facebook
28.01.2018, 20:20

29 січня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
У понеділок, 29 січня 2018 року, виповнюється 100 років легендарному й трагічному бою під Крутами за 130 км в північно-східному напрямку від Києва. Тоді невеликий загін Української Народної Республіки, 420 українських юнаків виступили проти 4 тисячного більшовицького війська й на кілька днів затримали наступ червоних на столицю.



День пам’яті Героїв Крут у Рівному: о 12.00 на платформі залізничного вокзалу “Рівне” відбудеться загальнонаціональний флеш-моб, де військовий духовий оркестр ОК “Захід” виконає марш “Героям Крут”. О 14.00 для рівненських старшокласників у Міському будинку культури пройде пам’ятний захід “Вони загинули, щоб ми перемогли”, після чого відбудеться покладання квітів до пам’ятного знака “Загиблим за Україну на майдані Магдебурзького права. О 16.00 у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відкриється виставка “Портрети добровольців на війні”.

Вітаємо з другою річницею з дня відкриття Рівненський регіональний центр надання адміністративних послуг (ЦНАП)!

Приймають вітання з днем народження продюсер Рівненської регіональної філії Суспільного телебачення БІЛЕЦЬКА Інна Олександрівна та приватний підприємець, депутат Рівненської міської ради ПИЛИПЧУК Ірина Стахівна.

Цього дня також народились директор ТОВ "Агроклондайк" ВОРОНЮК Володимир Миколайович та директор ТОВ "Ріверст" ШКАРАПА Юрій Миколайович.

Православна церква відзначає Поклоніння кайданам святого апостола Петра. У народі цей день називають Петра Вериги.

День ангела Петра, Івана, Максима, Леоніли.

29 січня в історії:

130 років тому народилась українська письменниця Галина ЖУРБА (Гелена Домбровська) (1888–1979). У 20–30-х роках XX ст. жила і працювала на Рівненщині.

40 років тому (1978) Швеція першою у світі офіційно заборонила використання аерозольних балончиків через їх руйнівний вплив на озоновий шар Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Церковний календар на січень 2018
Церковний календар на лютий 2018
Вітання з Днем ангела: вірші та смс

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram








На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ