Ми у Facebook
02.02.2018, 07:31

Замість ґрунту - туалетний папір

Цей незвичайний спосіб посіву овочів і зелені допоможе вам заощадити гроші, час і сили. До того ж посів на папір дозволяє раніше висадити холодостійкі культури. Овочі швидше ростуть, і їх не потрібно проріджувати.
Тож пропонуємо Вам зайнятися посівом насіння на паперові стрічки, які потім можна просто розгорнути і викласти у приготовані борозни. Крім того, паперові стрічки розмокають і рвуться, коли насіння починає проростати, що не перешкоджає росту коріння.



Стрічки переважно заправляють насінням культур, котрі добре розвиваються при висадці безпосередньо в ґрунт: буряк, морква, кріп, базилік, салат, шпинат, цибуля тощо. Кожну насінину треба розміщувати на «своїй» відстані: для моркви, петрушки, редиски це – 5 см, буряка – 10 см, салату, цибулі – 2 см, кропу – 1 см.

Технологія приготування



Для початку нарізаємо смужки поліетилену - це можуть бути будь-які пакети або залишки від парника. Ширина смуги повинна бути приблизно 10 см, а довжина - довільна. На смужки укладаємо туалетний папір, змочуємо його і пінцетом розкладаємо насіння. Зверху прикриваємо їх ще одним шаром паперу, потім - плівкою і акуратно згортаємо в рулончики.

Кожен такий рулон ставимо в пластиковий стакан і наповнюємо до половини водою. Накриваємо їх плівкою, періодично провітрюємо і доливаємо воду, поки насіння не проросте. Пророслі сіянці розрізаємо, попередньо розгорнувши рулони, розсаджуємо в окремі горщики. Деякі культури можна відразу висаджувати у відкритий грунт.

Коли ж зберетеся пересаджувати сіянці у ґрунт, то Вам не треба буде робити окремі лунки для кожного насіння і ретельно виміряти відстань між ними. Покладіть стрічку з насінням на дно борозни і присипте її зверху шаром ґрунту необхідної товщини.

За матеріалами poradnyk.com.ua





На правах реклами