Ми у Facebook
13.02.2018, 17:20

Хокеїсти з Рівного дебютували у відкритому Чемпіонаті Волинської області

На відкритому чемпіонаті Волинської області з хокею свій перший матч провів "Легіон" з Рівного. Команду зібрали колишні гравці ще одного рівненського клубу - "Фавориту" - Павло Бернацький і Роман Маленький, які й стали лідерами нової хокейної дружини.
Як відзначили у прес-службі ХК «Луцьк», Павло виступив своєрідним диригентом колективу, розставляючи своїх гравців по позиціям, а Роман відіграв роль "випущеної стріли", раз за разом втікаючи в контратаку. Ця тактика принесла свої плоди у першому матчі рівненських "легіонерів": команда здобула перемогу, а Роман Маленький встановив декілька рекордів в історії змагань.

Вже на 14-й секунді гри Роман відкрив рахунок. Це не була найшвидша шайба, закинута в чемпіонатах Волині (два роки тому у півфіналі проти "Спарти" капітану "Луцька" Вадиму Бесарабу вистачило 10-ти секунд для першого влучного кидка). Але кожний наступний влучний кидок Маленького ставав рекордним - найшвидший "хет-трик" (9:45), найшвидший "покер" (25:40), найшвидший "пента-трик" (27:05). Вже в середині другого періоду Роман Маленький перевершує попереднє історичне досягнення волинських чемпіонатів за кількістю закинутих шайб в одному поєдинку (до цього вечора рекордсменом був Андрій Вершецький з 5-ма голами), відзначившись вшосте, а в заключній третині гри Роман підняв планку цього рекорду до 7-ми (!) шайб за гру.

Вочевидь, "Володимир" не був готовий до активного старту гри - команда з княжого міста дуже довго "розганялась", ввімкнувши швидкості лише після третьої пропущеної шайби. Але відмінна гра юного воротаря Даниїла Мілаковського - вихованця ДЮСШ "Спарта", котрому, враховуючи воротарський кадровий дефіцити, дозволено грати за дві команди, перекреслювала сподівання володимир-волинської дружини наздогнати опонента.

Лише наприкінці першого періоду "Володимир" сквитав один гол, граючи в більшості. Проте, початок другого періоду знову був катастрофічним для другого призера Кубка Волині - 2017: ще дві швидкі шайби у воротах Віктора Герасимчука. За другою реалізованою більшістю послідував черговий пропущений кидок від Романа Маленького. Проте, два підряд голи протягом однієї хвилини після багатоходових комбінацій від Сергія Венгера скоротили розрив до двох шайб і мали б спонукати гравців "Володимира" до подальших активних дій, але розвинути локальний успіх не вдалось. Більше того, Павло Бернацький дальнім влучним кидком остудив розпашілі голови наздоганяючих.

В заключній третині гри "Володимир" ніби і володів ігровою перевагою, але довгий час його атаки "грузли" в обороних редутах "Легіону", кидки в площину воріт були нечастими. Лідер "легіонерів" Роман Маленький, котрий, зважаючи на мінімальний чисельно склад своєї команди, проводив на майданчику практично увесь час з короткими перервами, витративши купу фізичних сил, вже не біг так активно вперед, але на ще один влучний кидок його вистачило.

Під завісу гри володимир-волинська дружина дещо активізувалась в атаці, але вогнику в очах і віри в серці вже не було. Фінальна серія зафіксувала другу її поразку

А от "Легіон" варто привітати з першою перемогою і побажати подальших успіхів.

Довідка для Романа Маленького: стрілецький рекорд результативності за один чемпіонат Волині складає 11 закинутих шайб.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненські хокеїсти стартували з перемоги у відкритому чемпіонаті Волинської області

Збірна Рівненщини виборола бронзу Чемпіонату України з лижного туризму

9 лютого 2018р. "Легіон" - "Володимир" - 8:4 (3:1, 4:3, 1:0)

0:14 - Р.Маленький (О.Антонюк) - 1:0

3:55 - Р.Маленький - 2:0

9:45 - Р.Маленький - 3:0

22:45 - Вік.Трофимчук (І.Коцюк) - 3:1 (+1)

25:40 - Р.Маленький - 4:1

27:05 - Р.Маленький (Павло Бондарчук) - 5:1

31:00 - Вік.Трофимчук (І.Коцюк, Б.Баранюк) - 5:2 (+1)

38:00 - Р.Маленький - 6:2

41:00 - С.Венгер (Вас.Трофимчук, А.Груй) - 6:3

41:50 - С.Венгер (Вас.Трофимчук) - 6:4

48:20 - П.Бернацький - 7:4

59:40 - Р.Маленький - 8:4

Кидки - 28:34. Штраф - 6:0.

"Легіон": Д.Мілаковський; О.Шпінда, О.Антонюк, Св.Антонюк, Б.Кабін; П.Ступницький, Р.Маленький, П.Бернацький, Павло Бондарчук, Петро Бондарчук, С.Алпатов.

"Володимир": Вік.Герасимчук; О.Венгер, Вас.Трофимчук, Л.Полімарчук, В.Полімарчук; І.Коцюк, Вік.Трофимчук, Б.Баранюк, С.Венгер, А.Груй, С.Серватинський, С.Рудік, І.Рибалко, В.Ярощук, Е.Матвійчук.

Арбітр - Д.Цимбал.





На правах реклами