Ми у Facebook
20.02.2018, 15:21

Рівненський «Фаворит» обіграв незмінного хокейного чемпіона Волині

На перші ролі у волинських хокейних змаганнях виходять вихованці луцького ДЮСШ №2: слідом за Тарасом Міскевичем, котрий феєрить в складі "Нетішина", статус головного стрільця у своїй команді, щойно дебютувавши за рівненський "Фаворит, здобув Тимофій Басараб.
Як відзначили у прес-службі ХК «Луцьк», саме Тимофій, котрий грав в другій ланці поруч з Олегом Биковим та Романом Никитюком, став одним з головних фундаторів історичної перемоги "Фаворита" над непереможним досі в основний час в чемпіонатах Волині ХК "Луцьк".

Рівненська дружина, витримавши стартовий натиск від найгрізнішої ланки нападу волинського хокею (Сергій Русанов - Вадим Бесараб - Андрій Вершецький), перехопила ініціативу і втілила в гол вже одну з перших своїх атак після пострілу молодшого Басараба (декілька років тому за "Луцьк" грав його батько Ілля). В середині другого періоду Тимофій відзначився вдруге.

Лучани намагались перехопити ініціативу, але активних дій тільки першої ланки для цього виявилось замало. До того ж, зловив кураж воротар "Фаворита" Микола Сердюк, котрий приборкав декілька потужних кидків суперника.

Вже на першій хвилині другого періоду після надто агресивних дій стосовно Андрія Аксютова, сів на лаву оштрафованих досвічений оборонець Олександр Бондар. Вже за 10 секунд після першого вкидання в більшості Аксютов віддав шикарний пас на Олександра Галатюка, не реалізувати який було б грішно - 0:3.

Однак, через неповних п'ять хвилин той же Олександр Бондар наддальнім кидком від червоної лінії таки пробиває Сердюка. Ще за неповних чотири хвилини Євген Воробйов увінчав влучним кидком власні індивідуальні дії. А ще за якийсь час "Фаворит" обрізався в контратаці і Олександр Бондар одним дотиком вивів Леоніда Тарасенка на побачення з воротарем, який Леонід вдало реалізував - 3:3.

Лучани намагались розвинути успіх і вийти вперед, але до другої перерви рахунок не змінився, незважаючи на шалені атаки і небезпечні кидки в площину воріт рівнян.

МИ ЩЕ ПИСАЛИ:

Рівненські хокеїсти стартували з перемоги у відкритому чемпіонаті Волинської області

Хокеїсти з Рівного дебютували у відкритому Чемпіонаті Волинської області

Перед самісінькою перервою вмудрився заробити вилучення Євген Воробйов, тож третій період "Луцьк" розпочинав в меншості. Більше того, коли Євген вже готувався вийти на майданчик з лави оштрафованих, йому на зміну після порушення правил поїхав Вадим Бесараб, тож цілих чотири хвилини ігрового часу, які через затримки розтягнулись до п'яти, лучани грали в меншості, причому відбивалась виключно перша ланка, відбулась тільки ротація порушників: Бесараба на Воробйова, тож коли на майданчику знову чисельно зрівнялись склади, провідні гравці "Луцька" змушені були відпочивати певний час.

В середині заключного періоду вже "Фаворит" двічі підряд залишається в меншості і... виходить вперед - Тимофій Басараб втік в котратаку і оформив свій перший хет-трик в наших змаганнях. Згодом рівняни вдруге в поєдинку вдало розігрують більшість, яку отримали через порушення правил воротарем "Луцька" Сергієм Тітовим - 3:5.

Незмінний (поки) чемпіон Волині вдається до штурму воріт суперника, прагнучи врятувати гру. Для більшої агресії крайні форварди першої ланки Русанов і Вершецький почергово виходять на майданчик ще й з іншими партнерами. Хокеїсти "Фаворита" обороняються шалено, кидаються під кожну шайбу. За півтори хвилини до фінальної сирени Євген Воробйов все ж скорочує розрив в рахунку до мінімуму.

Штурм продовжується. Щоправда, одну з контратак "Фаворита" не зовсім коректно перервав оборонець (про якого автор цих рядків вже не одного разу згадував у звіті про цю гру) Олександр Бондар, затримуючи Тимофія Басараба, але арбітр не зреагував на цей епізод. А за півхвилини до завершення третього періоду Басараб вже сам порушив правила і поїхав до лави оштрафованих. Лучани міняють голкіпера на шостого польового гравця. Але за 5 секунд до сирени Андрій Аксютов перехопив шайбу і спрямував її у порожні ворота - 4:6.

Вперше в історії чемпіонатів Волині завершила гру без результативних балів перша ланка нападу "Луцька" і вперше, "Луцьк" програв, граючи з першою ланкою в складі.

15 лютого 2018р. "Луцьк" - "Фаворит" - 4:6 (0:2, 3:1, 1:3)

6:35 - Т.Басараб - 0:1

14:00 - Т.Басараб (Р.Никитюк, О.Биков) - 0:2

26:15 - О.Галатюк (А.Аксютов) - 0:3 (+1)

30:45 - О.Бондар - 1:3

34:30 - Є.Воробйов - 2:3

41:15 - Л.Тарасенко (О.Бондар) - 3:3

64:07 - Т.Басараб - 3:4 (-1)

67:55 - М.Плескач (А.Аксютов) - 3:5 (+1)

73:17 - Є.Воробйов - 4:5

74:55 - А.Аксютов (І.Бричук) - 4:6 (-1, п.в.)

"Луцьк": С.Тітов; О.Бондар, І.Лапченко, Е.Попов, В.Стельмах; С.Русанов, В.Бесараб, А.Вершецький, Є.Воробйов, Л.Тарасенко, І.Стельмах, О.Міскевич, М.Цмокало, Л.Зубко.

"Фаворит": М.Сердюк; М.Плескач, В.Ленартович, В.Осіпов, І.Бричук; О.Галатюк, В.Стасюк, А.Аксютов, О.Биков, Т.Басараб, Р.Никитюк, С.Пилипчук, І.Курилов, В.Єрьомкін.

Кидки - 25:27. Кидки в каркас воріт- 0:1. Штраф - 10:12

Арбітр - Д.Цимбал.





На правах реклами