Ми у Facebook
28.02.2018, 20:20

1 березня у Рівному: календар подій, дні народження, ювілейні дати

ОГО згадує пам’ятні події, видатних людей, вітає з річницею, ювілейною датою, Днем народження та Днем ангела!
Четвер, 1 березня 2018 року, - перший день календарної весни. Незважаючи на сніг, мороз, холодну зимову погоду, багато з радістю та надією у серці зустрічає Свято приходу весни.

Цього дня 1953 року народився Владика ВАРФОЛОМІЙ (в миру ВАЩУК Віктор Володимирович - митрополит Рівненський і Острозький Української православної церкви.

70 років тому в Почаєві народився український поет, журналіст і перекладач ЛЯЩУК Василь Кіндратович, який нині проживає у Рівному. В 2013 році побачила світ цого книга "Сонети Вільяма Шекспіра". Над перекладами 154 сонетів автор, вже будучи незрячим, працював майже півстоліття.

Приймає вітання з днем народження відомий митець Рівненщини, поет, прозаїк, художник, скульптор, різьбяр, композитор, автор і виконавець пісень ТИМЧАК Микола Михайлович.

День народження відзначає і директор ТОВ НВ "Екомед" ПИЛИПЧУК Володимир Сергійович.

Вітаємо з 13-річчям заснування магазин "Ворота - Автоматика" (м. Рівне). Успіхів, процвітання!

Також у перший день березня - Всесвітній день цивільної оборони (World Civil Defence Day) та Всесвітній день імунітету. Іудеї відзначають Пурим (Пурім, Свято Жереба).

До речі, у вас є домашні улюбленці? Сьогодні і в них має бути свято - Всесвітній день котів (або Всесвітній день кішок, як вам краще подобається). Це ще один привід приголубити й побалувати своїх котиків-муркотиків. А ще - звернути увагу на проблему бездомних, покинутих тварин.

1 березня - ще одне неофіційне свято, Всесвітній день компліментів (World Compliment Day).

Православна церква вшановує пам'ять 12 мучеників Кесарійських, святих мучеників Порфирія, Феодула, Юліана. Триває Великий піст.

Як харчуватися під час Великого посту 2018 [ЩОДЕННИЙ КАЛЕНДАР]

День ангела за православним іменословом: Данило, Єремія, Ілля, Михайло, Павло, Порфирій, Юліан.

1 березня в історії:

75 років Корюківській трагедії. 1-2 березня 1943 в поліському містечку Корюківка на Чернігівщині сталася наймасштабніша й найкривавіша трагедія Другої світової не лише на теренах Радянського Союзу, а й усієї Європи. За два дні нацистські окупанти й їхні помічники-поліцаї по-звірячому знищили, розстріляли, забили, а потім спалили, щонайменше 6700 людей (5612 тіл залишилися невпізнаними).


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Святкові та вихідні дні 2018 року
Свята, пам'ятні та ювілейні дати у березні 2018
Церковний календар на березень 2018
Вітання з Днем ангела: вірші та смс
День народження: традиції, прикмети, марновірства

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram







На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ