Ми у Facebook
14.03.2018, 16:34

Ангела Меркель знову стала канцлеркою Німеччини

Вона займає цю посаду уже вчетверте.
Німецький парламент 14 березня проголосував за призначення Ангели Меркель (Angela Merkel) на посаду очільника уряду. За четвертий термін 63-річної лідерки християнських демократів віддали голос 364 з 688 депутатів Бундестагу (з 355 потрібних).

Представник США назвав Росію винною у конфлікті на сході України

Коаліцію утворюють консерватори та соціал-демократи, разом їхні фракції налічують 399 голосів. Головними цілями у роботі новий уряд визначає зміни в Євросоюзі, вирішення конфлікту в Україні, а також питання біженців і соціальний захист.

У політику Ангела Меркель прийшла у 35 років. Маючи ступінь докторки природничих наук, будучи фізиком за фахом, отримала шанс застосувати свої організаторські здібності як заступниці прес-секретаря останнього прем'єр-міністра НДР Лотара де Мезьєра.

НАТО надало Україні новий статус

Кар’єрне зростання почалося у 2000 році, коли Меркель обрали головою ХДС. Однопартійці бачили в наполегливій Меркель надію й сподівалися, що вона виведе партію з кризи. У 2005 році вона стала головним кандидатом від партії на посаду канцлера. І керує урядом Німеччини уже 12 років керує.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram






На правах реклами