Ми у Facebook
22.03.2018, 13:00

Народила в туалеті сина та покинула у вигрібній ямі: яка доля немовляти, знайденого у фекаліях (+ФОТО)

Вчинок жительки села Балаховичі Володимирецького району вразив багатьох жителів Рівненщини. Молода мама двох дітей народила третє немовля та покинула хлопчика у вигрібній ямі шкільного туалету. Новонароджений там пролежав шість годин і вижив.
Дивом дитину знайшов підліток, який з друзями грав у футбол поблизу навчального закладу. Маму поліція знайшла швидко. Чим закінчилася ця історія? Чи покарали жінку та яка доля малюка?

Немовля знайшов школяр

Туалет під відкритим небом знаходиться на відстані сотні метрів від школи в селі Балаховичі Володимирецького району. У той серпневий вечір юрба учнів грала на полі у футбол. 17-річний Дмитро пішов до вбиральні. Надворі вже сутеніло. Знахідка приголомшила юнака.

“Я тут побачив багато крові. І почулося, як дитя хникає. Я не зрозумів, вийшов шукати, але не було”, – пригадує Дмитро Іванов.

Хлопець покликав друзів, стали обшукувати територію. Ніяк не могли знайти дитину, хоча її крик лунав з-під землі. Брудне немовля помітили на дні вигрібної ями. Дотягнути до неї не змогли навіть дорослі – так глибоко впало дитя. Виручила нехитра конструкція з палиці та шнурівки.



“Отак рогачиком палиці зачепили за ніжку та трохи підняли. Потім шнурочком зачепили та витягнули, – розповів сільський голова Балахович Вадим ДАВИДЮК. – Однак з другого разу. Бо спершу дитина назад упала у фекалії...”

Назвали Богданом

Дивним чином новонароджений хлопчик не постраждав. Ні тілі немовляти лікарі районної лікарні Володимирця виявили всього кілька подряпин. Дитину, цілком доношену, медики назвали Богданом – даним Всевишнім.

“На диво, хлопчик живий-здоровий. Без жодних патологій, абсолютно здорове сердечко та легені, – розповіла лікар-неонатолог Володимирецької центральної районної лікарні Олена КОРЄВА. – Дитину всі люблять, доглядають”.



Маму поліція знайшла швидко. 23-річну жінку госпіталізували в сусіднє відділення райлікарні. Після самостійних пологів мала проблеми. Анна – громадянка Росії, від хлопця із села Балаховичі вже народила двох діток. Запевняла, що третього нащадка не кинула. А так вчинила, бо мала післяпологову депресію. Мовляв, до такого вчинку спонукав її цивільний чоловік, який засумнівався у батьківстві. Казав, що поки був на заробітках, дитину нагуляла з іншим.



“Дитину в яму не кидала. Охайно поклала і пішла геть”, – зі сльозами на очах говорила Анна СЕРГІЙЧУК.

Матері “світило” 5 років тюрми


У поліції відразу відкрили провадження за спробу вбивства дитини. За цей злочин передбачалося п’ять років ув’язнення. Навіть незважаючи на те, що жінка громадянка Росії, мала відповідати за скоєне.

– Жінка буде відповідати за українським законодавством, – пояснював в.о. начальника Володимирецького райвідділу поліції Віталій БЕРЕЗОВСЬКИЙ. – Адже має офіційну посвідку на тимчасове проживання в Україні.

У скоєному Анна розкаювалася. Після скандалу чоловік теж виявив бажання забрати немовля. Так і трапилося, розповідає сільський голова Балахович Вадим Давидюк: “Чоловік забрав Анну з немовлям із пологового будинку додому. В них усе налагодилося. Цілком нормальна родина”.

Анну районний суд таки покарав. Жінка отримала три роки, але покарання не відбувала.



– До матері застосували амністію, – зауважив начальник служби у справах дітей Володимирецької районної державної адміністрації Вадим ВОЛОЧНЮК. – Ми перевіряли родину, але там ситуація владналася. Чоловік на обліку про насильство не перебуває. Ще рік соціальні служби наглядатимуть за сім’єю. Однак уже можу сказати – підстави для вилучення хлопчика відсутні.


Щоб прочитати онлайн версію (PDF версію) останнього номера газети "ОГО", перейдіть ЗА ЦИМ ПОСИЛАННЯМ.





На правах реклами