Ми у Facebook
26.03.2018, 14:18

Пожежа у торговому центрі в Кемерово. Версії, затримані і реакція влади

Фото з Інтернету

Кількість загиблих уже перевищила півсотні людей.
У російському Кемерові в торговельному центрі "Зимова вишня" під час пожежі загинули щонайменше 64 особи, серед яких багато дітей. Вогонь спалахнув удень 25 березня, але пожежники досі не можуть його приборкати. Голова МНС РФ Володимир Пучков повідомив, що у ТЦ є окремі джерела вогню, які вдасться загасити до вечора. На допомогу місцевим пожежникам прибудуть спеціалісти з сусідніх регіонів Росії. До великої кількості загиблих могло призвести неспрацювання сигналізації. За попередніми даними, збитки вже оцінюються у щонайменше три мільярди рублів. Сума може змінитися лише у бік збільшення. Наразі встановлюється, чи було приміщення застрахованим.

Фото з Інтернету
Фото з Інтернету


Жертви

Жертвами загоряння у "Зимовій вишні" стали 64 людини, з яких дев’ятеро дітей. Кількість може змінитися, оскільки вогонь не приборкали, а до приміщень важко дістатися. До того ж найбільша кількість жертв перебуває у залах кінотеатру.

У Росії збільшується кількість загиблих під час пожежі в Кемерові. Два з трьох кінозалів у ТРЦ упали.

У будівлі впали два з трьох кінозалів - вони провалилися з четвертого на третій поверх. Роботи з розбору завалів тривають. Видання Mash публікує у своєму Telegram фотографії жертв. Зокрема, жінка впізнала у загиблих свого п’ятирічного сина Ратибора та чоловіка Антона Мухіна. Також у вогні загинула 10-річна Марія Агаркова зі своєю бабусею. Серед зниклих безвісти - вчителька 5 класу Оксана Євсєєва, учні якої якраз були в кіно, коли почалася пожежа. У цей момент Євсєєвої з ними не було, - вона пішла прогулятися торговельним центром. Після пожежі з нею не змогли зв’язатися. Більшість її учнів також досі не знайдені. Серед тих, кого не можуть знайти, є діти двох, чотирьох років. Найстаршій зниклій безвісти – 60 років.


Версії

випадкове загоряння. За словами російських слідчих та рятувальників, вогонь міг спалахнути у батутній кімнаті. Хтось із дітей нібито підпалив запальничкою поролоновий наповнювач. За словами аніматора Євгена, причиною пожежі могли стати і свічки, запалені на дитячому святі. Своєю чергою, джерело у службах технічного нагляду регіону не виключає проблем із проводкою. "Фахівці вже почали вивчати можливі версії події. Найймовірнішими на початковому етапі вважають порушення під час монтажу та обслуговування електромереж у будівлі торгового центру. Вони могли не витримати підвищеного навантаження і, можливо, не мали високого ступеня захисту від перепадів напруги", - сказало джерело агентству "Интерфакс".

Затримані

Затримано на цей момент чотирьох осіб. Ідеться про власницю ТЦ Надію Суденнок, відповідального за пожежну безпеку Соболєва, а також орендаря приміщення і главу компанії, яка відповідала за центр. Ним може бути глава компанії "Системний Інтегратор" Ігор Полозіненко. Його компанія відповідала за розробку всіх систем безпеки в ТЦ.

Кримінальну справу порушено за статтями про заподіяння смерті з необережності, порушення вимог пожежної безпеки та наданні послуг, що не відповідають вимогам безпеки. Тривають допити підозрюваних.

Реакція влади

Реакція центральної влади почала надходити вночі, коли стало зрозуміло про масштаби трагедії. Глава російського уряду заслухав доповіді відповідальних міністрів про ліквідацію наслідків пожежі.

Президент Володимир Путін о 20:00 за московським часом висловив співчуття і віддав вказівки щодо допомоги родинах загиблих і постраждалих. При цьому регіональна влада відреагувала із суттєвим запізненням. Губернатор Кемеровської області Аман Тулєєв тривалий час уникав заяви щодо пожежі. Його не могли знайти власні працівники. Заступник з питань охорони здоров’я Валерій Цой приїхав на згарище тільки вранці. Весь цей час він був за містом на відпочинку. На федеральних каналах також активно не повідомляли про трагедію. Канал "Росія 1" крутив фільм "Миропорядок" пропагандиста Володимира Соловйова, який знімали про Путіна.

Джерело: tsn.ua





На правах реклами