Ми у Facebook
30.03.2018, 09:20

Якою буде погода на Вербну неділю ( + народний прогноз)

Фото з Інтернету

З ранку до самого вечора 1 квітня в Рівному небо буде вкрите хмарами. Увесь день йтиме дрібний дощ, який до вечора може посилитися.
Народний прогноз погоди: У цей день вшановується пам'ять мучеників Хрисанфа і Дарії. У народі цей день називали "Дарія Брудні Ополонки". У цю пору року доводиться обходити бруд біля ополонок, шукати проходи між прогалинами. Наші пращури про цей день говорили: "На Дарію ополонки мутяться". Якщо вночі зірок не видно, можна чекати теплої погоди; якщо день вітряний, то й весь рік буде таким. У цей час у небі з'являються перші шуліки.

1 квітня(неділя): ніч ранок день вечір

3 :00 9 :00 15 :00 21 :00

+9° +9° +12° +6°

До слова, 1 квітня православні християни святкують Вербну неділю.Вербна неділя - неділя яка припадає за 7 днів до Великодня. Великий Тиждень, який ще називається Страсним, розпочинається Вербною неділею. Багатьма мовами світу вона називається Пальмовою неділею — з огляду на гілки пальм, що їх стелили на дорогу під час в'їзду Господа Ісуса в Єрусалим. Однак на слов'янських територіях, де пальми не ростуть, а весна настає з цвітінням верб, пальмові гілки люди замінили вербними, які починають зеленіти і цвісти, та відповідно і назва свята змінилася: білоруською — Вербніца, болгарською — Цветніца, сербською — Цвети, словацькою — Квітна неділя (у деяких місцевостях України Вербну неділю також називають Квітною).


Коли у Рівному закінчиться опалювальний сезон






На правах реклами