Ми у Facebook
07.04.2018, 08:40

Як вибрати смачну паску? [+ПОРАДИ]

5 правил вибору безпечної та смачної паски.
Як має бути упакована паска, на що звернути увагу на маркуванні і у складі паски, розібралась журналіст програми «Ранок з Інтером з 7.00 до 10.30» Віра Босук. Щоб купити смачний та безпечний великодній хліб, треба пам‘ятати про наступне:
1.Шукайте на пасці маркування. Уважно читайте склад паски на етикетці. Важливо, щоб серед складників тіста не було жодної «Е-шки», натомість у складі якісного виробу має бути масло, а не маргарин. Якщо на пасці немає етикетки, то виріб краще не купувати.

2.Обирайте паску без кольорової посипки. Саме в декорі міститься більшість шкідливих барвників, зокрема Е110, Е124, Е133, які можуть зашкодити здоров’ю. Для дітей ці добавки дуже шкідливі. Е110 призводить до втрати концентрації уваги. Е124, навпаки, призводить до гіперактивності дитини. Е133 викликає приступи задухи.

Скільки коштують паски на продуктовому ринку?

3.Різні за вагою вироби можуть коштувати однаково. Перевірені Вірою Борсук паски іноді відрізнялись від заявленої ваги на 25%. Виріб завжди можна переважити на контрольних вагах.

4.Купуйте паску тільки в упаковці: на відкриту випічку осідають пилюка, мікроби від нездорових людей тощо. Журналісти «Інтера» побачили паски, які продавались на вулиці поряд з трасою. Про якість та безпечність таких хлібів годі й говорити.

5.Зверніть увагу на дату виробництва: не беріть паски, на яких кольорова посипка вже почала танути. Ймовірно, випічку зберігали в непристосованих умовах.

Домашня паска, звичайно, буде смачнішою й безпечнішою, але й дорожчою – за рахунок натуральних складників. За підрахунками журналістів «Ранку з Інтером з 7.00 до 10.30», вартість домашньої паски цього року сягне 250 грн.

Рецепт смачної паски від програми «Інтера» «Готуємо разом»

На 2 паски потрібно
Пшенична мука – 500 г
Тепла вода 180 мл
Сухі дріжджі – 1 уп
Цукор – 100 г
Яєчний жовток – 2 шт
Ванільний цукор – 2 ч.л.
Масло – 50 г
Йогурт без наповнювачів – 150 мл
Цедра лимона – 1 ст.л.
Ізюм – 100 г
Цукрова пудра – 2 ст.л.
Сіль – 2 щіпки

Приготувати опару для тіста: покласти в теплу воду дріжджі, половину цукру і змішати. Накрити і поставити в тепле місце на 15 хвл.
Окремо змішати жовтки, другу половину цукру, ванільний цукор, сіль, масло, йогурт і цедру лимона. Додати опару і акуратно все змішати. Потім додати муку і вимісити тісто. Накрити і поставити в тепле місце на 1,5 год.
Вимісити тісто ще раз. Додати ізюм і цукрову пудру. Форми для випікання змазати маслом і поставити у духовку. Випікати 45 хвл при температурі 175 град.
Для глазурі змішайте цукрову пудру з лимонним соком.





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ