Ми у Facebook
01.05.2018, 18:04

Посівний календар: Що робити в саду-городі у травні 2018

Коли краще садити й сіяти, а коли боротися з бур'янами та шкідниками. Місячний календар садівника-городника - сприятливі та несприятливі дні.
1 травня, 17-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Скорпіона. Можна сіяти й садити картоплю, моркву, редьку, буряк, інші коренеплоди, капусту всіх видів, салати; під плівку помідори, баклажани й перці.

2 травня
, 18-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Стрільця. Добре садити картоплю, цибулю, часник, розсаду помідорів та перцю, сіємо горох, квасолю, боби, висаджувати фруктові дерева та ягідні кущі.

3 травня, 19-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Стрільця. Добре садити картоплю, цибулю, часник, сіємо всі бобові, гарбузові, кабачки; висаджувати фруктові дерева та ягідні кущі.

ПОСІВНИЙ КАЛЕНДАР НА 2018 РІК

4 травня, 19-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Козерога. Садять картоплю, моркву, петрушку й селеру кореневу, буряк, редьку, інші коренеплоди, цибулю на ріпку, яровий часник, а також багаторічні квіти й декоративні кущі.

5 травня, 20-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Козерога. Садять картоплю, моркву, петрушку й селеру кореневу, буряк, редьку, інші коренеплоди, цибулю на ріпку, яровий часник, а також багаторічні квіти й декоративні кущі, дерева і чагарники.

6 травня
, 21-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Козерога. Садять картоплю, моркву, буряк, редьку, ріпу, інші коренеплоди, цибулю, часник, бобові та зернові, квіти й дерева.

7 травня, 22-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Водолія. НЕСПРИЯТЛИВИЙ ДЕНЬ для сівби та садіння. Дозволяється прополювання, полив, проріджування сходів, мульчування, обробка від шкідників, розпушування ґрунту.

8 травня, 23-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Водолія. НЕСПРИЯТЛИВИЙ ДЕНЬ для сівби та садіння. Дозволяється прополювання, полив, проріджування сходів, мульчування, обробка від шкідників, розпушування ґрунту.

Календар квітникаря на 2018 рік

9 травня, 24-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Риб. Добре садити картоплю, гарбузові, кабачки, огірки, полуниці, суницю й малину, висаджувати розсаду баклажанів, томатів, перцю, капусти.

10 травня, 25-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Риб.  Див. рекомендації за вчора.

11 травня, 26-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Риб. Сприятливий день для догляду за всіма рослинами, прополювання, добре стригти газони, розпушувати, поливати й мульчувати ґрунт, обробляти рослини від хвороб.

12 травня, 27-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Овна. Сприятливий день для догляду за рослинами, боротьби з бур'янами, добре стригти газони, розпушувати, поливати й мульчувати ґрунт, обробляти рослини від хвороб.

13 травня, 28-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Овна. Видалення бур'янів, зайвих паростків, проріджування, прополювання, стрижка газонів, розпушування ґрунту, обробка від хвороб.

14 травня, 29-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Тельця. Можна садити картоплю, буряк, моркву, редьку для зимового зберігання; добре садити дерева, ягідні та декоративні кущі та багаторічні квіти.

15 травня, 30-й і 1-й місячний день, Місяць у знаку Тельця. МОЛОДИК. НЕСПРИЯТЛИВИЙ ДЕНЬ. Нічого садити й сіяти на можна! Дозволяється прополювання, полив, проріджування, мульчування, обробка від шкідників, розпушування ґрунту.

Посівна: Як правильно вибрати насіння

16 травня, 2-й місячний день, Місяць росте, у знаку Близнюків. Добре садити та сіяти бобові, кабачки, гарбузи, дині, огірки, інші виткі рослини; можна пересіяти петрушку, якщо погано зійшла, пересадити суниці й полуниці.

17 травня
, 3-й місячний день, Місяць росте, у знаку Близнюків. Див. поради за вчора.

18 травня
, 4-й місячний день, Місяць росте, у знаку Рака. Сприятливий день для висаджування розсади помідорів, перцю, баклажанів, капусти; добре сіяти огірки, кабачки, гарбузи, кукурудзу, соняшник.

19 травня
, 5-й місячний день, Місяць росте, у знаку Рака. Добре висаджувати розсаду помідорів, перцю, баклажанів, капусти; можна сіяти огірки, кабачки, боби, горох і квасолю.

20 травня
, 6-й місячний день, Місяць росте, у знаку Лева. Прополювання, проріджування, розпушування ґрунту, підгортання картоплі та інших городніх рослин.

21 травня
, 7-й місячний день, Місяць росте, у знаку Лева. Формування кущів та крон дерев, обприскування рослин від шкідників, стрижка газонів, підгортання рослин, проріджування загущених сходів.

22 травня
, 8-й місячний день, Місяць росте, у знаку Діви. Формування кущів та крон дерев, обприскування рослин від шкідників, стрижка газонів, підгортання рослин, проріджування загущених сходів. розпушування ґрунту.

23 травня
, 9-й місячний день, Місяць росте, у знаку Діви. Добре ділити й пересаджувати багаторічні квіти, висаджувати живоплоти, підживлювати рослини добривами.

Дача. Сад. Город. Яких помилок варто уникати при посіві городніх культур

24 травня, 10-й місячний день, Місяць росте, у знаку Терезів. Можна сіяти огірки, кабачки, гарбузи, горох і квасолю, цибулю на зелень, салати, висаджувати розсаду пізньої капусти, саджати ягідні кущі.

25 травня, 11-й місячний день, Місяць росте, у знаку Терезів. Можна сіяти огірки, кабачки, горох і квасолю, гарбузи, цибулю на зелень, салати, саме час вкорінювати живці.

26 травня
, 12-й місячний день, Місяць росте, у знаку Терезів. Добре сіяти огірки, кабачки, горох і квасолю, гарбузи, цибулю на зелень, салати, квіти.

27 травня, 13-й місячний день, Місяць росте, у знаку Скорпіона. Можна садити картоплю, помідори, сіяти огірки, кабачки, гарбузи, однорічні та дворічні квіти; висаджуємо розсаду помідорів, перцю, всі види капусти.

28 травня,
14-й місячний день, Місяць росте, у знаку Скорпіона. Див. поради за вчора.

29 травня, 15-й місячний день, Місяць росте, у знаку Стрільця. ПОВНЯ. НЕСПРИЯТЛИВИЙ ДЕНЬ для садіння та сівби. Можна стригти газон, збирати урожай зелені та лікарських трав, прополювати, підгортати рослини, боротися зі шкідниками.

30 травня
, 16-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Стрільця. Можна сіяти та садити цибулю, горох, квасолю, картоплю, солодкий перець, часник; садити дерева та кущі, вкорінювати живці.

31 травня
, 17-й місячний день, Місяць спадає, у знаку Стрільця. Садять та сіють цибулю на зелень, горох, квасолю, солодкий перець, часник, гарбузи; а також декоративно-квітучі рослини.

Посівний календар на квітень 2018: несприятливі дні для садіння [+ПОРАДИ]

Підписуйтесь на новини "ОГО" у соцмережі Facebook та у Telegram





На правах реклами

купити смартфон Apple iPhone 15 Pro max у Львові, Україна


Актуальні новини України за сьогодні на https://www.ukr.net

Допомога ЗСУ